Skip to content
Societate

Calitatea vieții în București, în scădere. Cum s-a ajuns la această concluzie

În Bucureşti se trăieşte din ce în ce mai prost. Este concluzia unui studiu realizat în 231 de oraşe. Capitala a coborât două locuri în clasament, în ultimul an. S-au analizat mai multe aspecte, cum ar fi calitatea serviciilor medicale, mâncarea, numărul de ieşiri la resturant sau la teatru, dar şi stabilitatea de pe scena politică.

Aglomeraţie în trafic, aglomeraţie la metrou, mizerie pe străzi, cozi în spitale, lipsuri majore în unităţile sanitare. Acestea sunt doar câteva dintre problemele pe care le întâmpină bucureştenii în fiecare zi, scrie digi24.ro

Bărbat: Aerul este poluat, căldură în casă nu avem… În momentul ăsta se merge după ureche în orice domeniu.

Bucureştiul ocupă acum locul 109 în topul oraşelor lumii în funcţie de calitatea vieţii, adică Se află la jumătatea clasamentului. Pentru a realiza acest top, au fost luate în calcul zece criterii. Printre acestea se numără stabilitatea politică, mediul economic, dar şi libertatea presei.

Toate aceste probleme ne influenţează, fără să conştientizăm, spun specialiştii.

Iulian Stănescu, sociolog: Crește nivelul de frustrare socială, asta înseamnă că oamenii sunt mai puțin politicoși, mai puțin atenți cu cei din jur, crește nivelul de individualism, fiecăruia îi pasă doar de viața sa, nu se gândește la comunitate, nu se gândește la binele comun.

Cel mai bine se trăieşte în Viena, Zurich şi Vancouver, arată studiul. Pe de altă parte, capitalele Yemenului, Republicii Centrafricane şi Irakului sunt oraşele cu cea mai slabă calitate a vieţii.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *