Skip to content
Politică Video

Călugăreanu, prima femeie-șef la ANAF. Diaconu: Am salutat această numire! EXCLUSIV

Gelu Ștefan Diaconu – fost președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost invitatul de vineri al interviurilor video PSNEWS.

În cadrul interviului acordat PSNEWS, Gelu Ștefan Diaconu a vorbit despre recentele schimbări din cadrul ANAF. Amintim că Mirela Călugăreanu este noua preşedintă a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). Aceasta a fost, până la numirea în fruntea ANAF, director executiv Colectare în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Fi­nan­ţelor Publice Bucureşti.

”Am salutat această numire, și numai numirea președintelui ANAF în persoana doamnei Călugăreanu, au mai fost doi vicepreședinți, persoane foarte potrivite, atât cât le cunosc eu, vorbim de vicepreședintele care coordonează activitatea de administrare fiscală și șeful antifraudă. Dar ar fi trebuit să fi sesizat că în aprecierea mea față de beneficiile pe care le va aduce o astfel de schimbare, am strecurat o nuanță, în măsura în care vor reuși să nu cadă pradă influențelor din exterior”, a declarat fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Mai mult, chestionat despre o posibilă asemănare dintre fostul președinte al ANAF, Bogdan Stan și actualul președinte în persoana Mirelei Călugăreanu, Gelu Ștefan Diaconu a declarat, pentru PSNEWS.RO, că neagă orice legătură între cei doi.

”În mod categoric eu desfid orice legătură a actualei președinte cu oricare din alți agenți economici, o legătură de altfel natură decât una profesională. Probabil că se afla în funcția care intervenea în redactarea și semnarea acelui act administrativ. Nu au avut deloc o biografie personală comună, doamna Călugăreanu este axată în principal pe activitatea de administrare fiscală propriu zisă, domnul Stan a lucrat în inspecție fiscală”, a mai adăugat acesta.

 

Urmăriți mai jos secvența, între momentele 11:00 și 19:50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *