Calvarul copilului de șase ani care ar fi fost vândut unui cetățean german. Micuțul a revenit în România

Sursa Foto: DGASPC

Băieţelul în vârstă de șase ani din comuna Dănciuleşti, care ar fi fost vândut unui cetăţean german, a ajuns în dimineața zilei de marți, 30 aprilie, la asistentul maternal din Gorj.

Acesta a fost preluat de reprezentanții instituțiilor statului român din Germania, acolo unde a fost dus de un cetățean german și de un român, pentru a fi adoptat.

Pe drum, copilul a fost vesel, comunicativ, vioi, plin de energie. Acesta a rămas în grija unei asistente maternale profesioniste, la care sora sa, în vârstă de 8 ani, se află din ziua în care autorităţile române au aflat despre acest caz.

Copilul s-a întâlnit cu sora sa, care a fost luat în grija statului.  El a fost însoţit de psihologul din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, Lidia Bîrsan, care s-a ocupat de acest caz.

Reprezentanții DGASPC Gorj spun că micuţul are anumite traume legate de înstrăinare și de faptul că a fost despărţit de fraţi, dar că poate trece peste ele cu ajutorul de specialitate. De altfel, micuţul a intrat deja într-un program de consiliere psihologică.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție s-a deplasat în Germania.

Demersurile necesare repatrierii au fost sprijinite în mod direct de către președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, secretarul de stat Rareș-Petru Achiriloaie, care s-a deplasat personal în Germania“, se arată într-un comunicat de presă al DGASPC Gorj.

Copilul provine dintr-o familie foarte săracă și cu mulți copii din comuna Dănciulești. Rudele familiei susțin că ar fi fost vândut pentru o sumă de bani, dar părinții și avocatul cetățeanului german susțin că nu s-a întâmplat acest lucru. Cetățeanul german a venit în România la invitația unor români angajați la firma sa și s-a atașat de copil, pentru că se afla aproape de locul unde acesta era cazat, susține avocatul.

Vezi articolul AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: