Skip to content
Politică

Camelia Bogdan e foc și pară: acuză interese ale lui Voiculescu la Inspecția Judiciară

nineoclock.ro
" "

Fostul judecător Camelia Bogdan este foc și pară, acuzând că în spatele Inspecției Judiciare ar sta interese ale fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu.

Camelia Bogdan (care l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Voiculescu la zece ani de închisoare în dosarul ICA) s-a prezentat luni la ICCJ. Bogdan a luat parte la primul termen unde este analizată admisibilitatea raportului privind contestaţia faţă decizia prin care ea a fost exclusă din magistratură. Fostul magistrat a reclamat că Inspecţia Judiciară (mai precis, şeful IJ, judecătorul Lucian Netejoru) este în slujba lui Voiculescu şi lucrează pentru interesele acestuia, scrie News.ro.

" "
" "

„Am primit de la Inspecţia Judiciară (IJ) un raport. IJ, deşi m-a deferit Secţiei pentru judecători pentru că aş fi fost incompatibilă, că am predat în afara învăţământului universitar, din acest raport rezultă că a refuzat să apere reputaţia sistemului judiciar şi şi-a exprimat opinia că este posibilă admiterea cauzei domnului Dan Voiculescu la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru o pretinsă imparţialitate generată de excluderea mea din magistratură. În aceste condiţii, eu am dovada că prin excluderea mea din magistratură s-a urmărit strângerea de dovezi de către IJ pentru ca domnul Dan Voiculescu să câştige la CEDO, este motivul pentru care eu m-am adresat organelor de urmărire penală”, a susţinut Camelia Bogdan.

Fosta judecătoare a mai reclamat că Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare, lucrează pentru interesele afaceristului: „Din punctul meu de vedere, IJ, conducerea, este deturnată unor interese private, respectiv ale condamnatului Dan Voiculescu”.

Întrebată dacă a fost sau nu incompatibilă când a predat unor funcţionari din cadrul APIA legislaţie anticorupţie, Camelia Bogdan a negat.

„Apărările sunt foarte clare. Există practică inclusiv a ICCJ că nu am cumulat funcţii şi dacă nu cumulezi funcţii nu poţi deveni incompatibil. Am depus dovezi că sunt expert al Comisiei Europene, primesc în continuare invitaţii de la Comisia Europeană că să evaluez alte legislaţii. În plus, mai este şi acţiunea prescrisă. CSM a emis o adresă că nu are competenţă să investigheze incompatibilităţile magistraţilor, singura instituţie competentă fiind Agenţia Naţională de Integritate. Repet: oricum nu ar fi trebuit să se ajungă aici”, a încheiat Bogdan.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme compus din judecătoarele Gabriela Bogasiu, Rodica Susanu, Mihaela Tăbârcă, Mirela Poliţeanu şi Rodica Florica Voicu urmează să se pronunţe pe admisibilitatea raportului întocmit de magistratul asistent pe această speţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *