Skip to content
Politică

Camelia Bogdan îl acuză pe Mugur Ciuvică de rea-credință după ultimele dezvăluiri

youtube.com
" "

Fostul judecător Camelia Bogdan îl acuză de rea-credință pe analistul Mugur Ciuvică (președintele Grupului de Investigații Politice), după ultimele dezvăluiri făcute de către GIP despre ea.

Amintim că GIP a acuzat-o miercuri pe Bogdan că ar fi mințit „a afirmat în mai multe rânduri, inclusiv în acte oficiale, că era expert al Comisiei Europene în 2014, atunci când a luat banii de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată într-un dosar pe care îl judeca”.

" "
" "

„În realitate, Camelia Bogdan s-a făcut expert european abia în 4 iulie 2017, la 3 ani de la data la care luase banii și la 5 luni de la excluderea sa din magistratură”, a continuat ONG-ul lui Ciuvică.

DETALII AICI: Mugur Ciuvică, noi dovezi care o pun la zid pe Camelia Bogdan

Într-un drept la replică trimis joi PSnews.ro, Camelia Bogdan susține că „reaua-credință a domnului Mugur Ciuvica derivă din împrejurarea că este parte în procedura mea disciplinară”.

Redăm textul primit de la fosta judecătoare, dar nu în integralitate, întrucât conține date personale:

„Stimata Doamna Presedinte al CNA,

Stimati Domni Jurnalisti,

 

Cu deosebit respect, va rog sa imi permiteti sa va solicit verificarea standardelor deontologice necesar a fi respectate de domnii jurnalisti, incalcate cu rea-credinta in cadrul emisiunii 100 DE MINUTE a postului TV ANTENA 3 in data de 7.11.2017 de catre domnul jurnalist Mugur Ciuvica,precum si de catre realizatorul emiunii.

Precizez ca reaua-credinta a domnului Mugur Ciuvica deriva din imprejurarea ca este parte in procedura mea disciplinara, iar la dosarul 14/i/j/2016 aflat pe rolul CSM se afla dovada ca m-am inscris cu succes in bazele de experti TAIEX a Uniunii Europene inca din anul 2009”.

În continuare, Camelia Bogdan atașează un e-mail primit de la reprezentanții TAIEX, care datează aparent din 26 noiembrie 2009, și unde judecătoarea de atunci primea un nume de utilizator și o parolă pentru accesarea bazei TAIEX EXPERT UE 2009.

„Totodata, precizez ca in dosarul nr 869/1/2017 aflat pe rolul ICCJ, am depus toate invitatiile primite in calitate de expert in materia combaterii spalarii banilor/recuperarii produsului infractiunii, de la Consiliul Uniunii Europene/ OSCE/Comisia Europeana/Banca Mondiala/ARIN-AP, domnul Mugur Ciuvica avand in calitate de parte acces la aceste inscrisuri.

Aceste participari se regasesc si in CV-ul meu, sens in care va rog sa ii permiteti sa va trimit o copie neactualizata a acestuia.

In plus, la dosarul meu disciplinar figureaza si invitatiile primite in calitate de expert TAIEX din partea Comisiei Europene incepand cu anul 2010, invitatii pe care nu am putut sa le onorez.

Precizez ca participarile la misiunile TAIEX, reprezentand doar o parte din activitatile mele de expert international, au fost certificate de catre MAE, care a confirmat si participarea in calitate de expert la misiuni anterioare datei de 4 iulie 2017 (data la care m-am inscris din nou in data de experti pentru a putea participa la misiunea JHA IND/EXP TAIEX 64746 TAIEX case-based peer review mission on fight against organised crime, high level corruption and money laundering (Pristina, 25 to 29 September 2017), in calitate de expert privat, avand in vedere ca in prezent sunt suspendata din magistratura.

Veti constata, asadar ca suspendarea mea din magistratura nu a atras suspendarea calitatii de expert al Comisiei Europene, ci doar a fost necesara incheierea unui contract in calitate de expert privat al Comisiei Europene in materia combaterii criminalitatii organizate, faptelor de coruptie la nivel inalt si spalarii banilor.

Pe cale de consecinta, solicit cu deosebit respect domnilor jurnalisti publicarea prezentelor precizari in exercitarea dreptului meu la replica.

Va rog sa primiti expresia intregii mele consideratii,

Cu distins respect,

Jud.dr. Camelia Bogdan”, mai scrie fostul magistrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *