Skip to content
Politică

Camelia Bogdan, reacție neașteptată la înregistrarea lui Ghiță. Legătura cu Ioana Băsescu

freedomhouse.ro
" "

Camelia Bogdan (judecătorul care l-a condamnat definitiv pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul ICA / Telepatia) a reacționat marți seară la înregistrarea publicată de către Sebastian Ghiță, în care ex-președintele Traian Băsescu ar fi făcut declarații explozive despre manevrele din justiție, inclusiv despre sentința primită de către Voiculescu în 2014.

CITIȚI ȘI: Ghiță, înregistrare-bombă cu Băsescu vorbind despre manevrele din justiție

" "
" "

Concret, judecătoarea de la Curtea de Apel București (CAB) a explicat pentru Lumeajustitiei.ro ca declarația atribuită lui Traian Băsescu în înregistrarea sus-menționată este tardivă și că fostul șef de stat ar fi trebuit sa iasa public si sa spuna ca in cazul lui Voiculescu s-a facut un „aranjament” dupa condamnarea din dosarul „Telepatia”, nu la 2 ani de la acel moment. Probabil insa atunci lui Basescu ii convenea, spune Bogdan, iar acum poate nu ii mai convine.

Camelia Bogdan a precizat că a dispus confiscarea a 1 milion de euro de la Ioana Băsescu (fiica cea mare a liderului PMP), pe motiv ca aceasta ar fi perfectat o „ilegalitate”.

Pe de alta parte, Bogdan sustine ca nu a discutat niciodata cu Traian Basescu, Florian Coldea sau Laura Kovesi despre dosarul lui Dan Voiculescu. Pe seful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, Camelia Bogdan afirma ca l-a vazut la o receptie oferita de Ambasda SUA la Bucuresti, dar ca nu ar fi vorbit cu acesta.

Stiti, in dosarul BCR, eu am dispus confiscarea si de la Ioana Basescu a un milion de euro, ca ea a perfectat ilegalitatea, adica toata frauda prin care 134 de milioane au patruns pe teritoriul Romaniei a fost perfectata de dumneaei. Va pot trimite hotararea, nu este nicio problema, pentru ca am trimis-o astazi si in dosarul meu de cercetare disciplinara, sa fac dovada ca nu am interese la notarul Jean Andrei…

Eu m-am inscris la Sectia I penala; avand nota mai mica, m-au repartizat la Sectia II penala. Am intrat cu 9,42. Dosarul ICA trebuia repartizat de ei de cand l-au arestat pe Mustata, dar in sectie toti judecatorii au zis sa se dea la cine vine la promovare. Eu nu mi-am dorit niciodata sa acced la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti, m-am inscris la Sectia a I-a, gresind mai mult la proba teoretica am fost repartizata la Sectia a II-a. Nu a existat niciodata o intrevedere intre mine si presedintele Basescu, nici intre mine si generalul Coldea. Probabil pe generalul Coldea l-am vazut la Ambasada Statelor Unite (3 iulie 2014 – n.r.). Pe Traian Basescu l-am vazut doar la numire. Nu am vorbit, am stat intr-un grup doar cu magistratii cand am fost la Ambasada, inainte de pronuntare. Nimeni nu mi-a cerut mie vreodata vreo solutie sa dau in acest dosar, a declarat Bogdan pentru site-ul amintit.

Citiți AICI declarațiile integrale ale Cameliei Bogdan, inclusiv cele despre condamnările „cu două cifre” pe care susține că le pronunță în toate dosarele cu prejudicii de peste 10 milioane de euro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *