Skip to content
Politică

Camera a schimbat Regulamentul de funcţionare: Deputaţii neafiliaţi îşi pot delega un observator, fără drept de vot, în Comitetul liderilor

news.ro

Deputaţii au votat miercuri un proiect de lege care modifică Regulamentul de funcţionare a forului legislativ, astfel încât deputaţii neafiliaţi pot acum să îşi delege un observator, fără drept de vot, în Comitetul liderilor.

Deputaţii neafiliaţi pot să delege un reprezentant comun, în calitate de observator fără drept de vot, în Comitetul liderilor. Delegarea se face în scris către Biroul permanent, doar dacă există cel puţin 10 deputaţi neafiliaţi, dacă există semnătura majorităţi acestora”, conform propunerii legislative.

De asemenea, deputaţii neafiliaţi nu îşi pot constitui un grup parlamentar, doar se asociază administrativ. „Ei se reunesc într-o adunare organizată pentru a beneficia de facilităţile de natură logistică şi tehnică”, mai indică sursa citată.

Reprezentantul desemnat al grupului de neafiliaţi sau un alt deputat, pe baza împuternicirii reprezentantului desemnat al deputaţilor neafiliaţi, poate lua cuvântul pentru explicarea votului, la finalul şedinţei de vot final din plenul Camerei Deputaţilor”, conform proiectului de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *