Skip to content
Economie

Camera de Comerț găzduiește comitetul EUROCHAMBRES pentru Extindere și Vecinătate

 Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit astăzi, 18 martie, vizita directorului pentru Viitorul Europei, din cadrul EUROCHAMBRES, dl. Ben Butters.

Cu acest prilej, au fost abordate și discutate diverse subiecte de interes comun. Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a subliniat necesitatea reformării sistemului cameral la nivel european, precum și importanța consultării camerelor de comerț în procesul de creionare a politicilor publice naționale și europene cu impact asupra mediului de afaceri.

Dl. Ben Butters a susținut că EUROCHAMBRES este principala voce a comunității de afaceri în Bruxelles și, mai mult decât atât, este un actor care deține influență și vot consultativ la nivelul instituțiilor UE.

Totodată, dl. Butters a pus în discuție proiectele demarate de EUROCHAMBRES în care CCIR ar putea să se implice. Important de menționat, în acest sens, este faptul că CCIR va fi angrenat în proiectul „Chamber4EU”, inițiat de EUROCHAMBRES, cu ocazia alegerilor europarlamentare care vor avea loc în perioada 23-26 mai 2019.

„Camerele de Comerț nu vor spune cetățenilor cu cine să voteze, însă rolul acestora va fi de a facilita organizarea de dezbateri la care să fie invitați candidați ai diverselor partide politice la alegerile europarlamentare, pentru a-i informa cât mai bine pe cetățeni”, a declarat  dl. Ben Butters.

În acest context, a fost subliniată importanța formării unui Parlament European prietenos cu rețeaua camerelor de comerț din Europa, precum și prezența unor europarlamentari care să sprijine interesele antreprenorilor, care să fie dispuși și capabili să contribuie la progresul Uniunii Europene în următorii cinci ani.

De asemenea, s-a stabilit că în vara anului 2019, CCIR va găzdui comitetul EUROCHAMBRES pentru Extindere și Vecinătate, ocazie cu care va fi lansată și cea de-a treia ediție a programului East Invest.

Background

EUROCHAMBRES (Asociația Camerelor de Comerț și Industrie Europene) reprezintă peste 20 milioane de întreprinderi în Europa – 98% dintre care sunt IMM-uri – prin intermediul celor 45 de organizații naționale membre și a celor 1700 de camere regionale și locale.

CCIR este membră a EUROCHAMBRES începând cu anul 1993, având inițial calitatea de membru afiliat, iar începând cu 2007, datorită aderării României la UE, a obținut calitatea de membru cu drepturi depline.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *