Camera Deputaţilor a adoptat proiectul care asigură utilizarea energiei din surse regenerabile

Sursă foto: Freepik

Deputaţii au adoptat, decizional, un proiect care aprobă ordonanţa de urgenţă 163/2022 pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea cadrului legal necesar pentru promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, pentru perioada 2021-2030. De asemenea, sunt reglementate norme referitoare la sprijinul financiar pentru energia electrică din surse regenerabile, la autoconsumul acestui tip de energie electrică şi la utilizarea energiei din surse regenerabile în sectorul încălzirii şi răcirii şi în cel al transporturilor în vederea atingerii obiectivului naţional privind ponderea globală a energiei regenerabile în consumul final brut de energie în anul 2030.

De asemenea, prin prezentul proiect de act normativ se stabilesc criterii de durabilitate şi de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră pentru biocombustibili, biolichide şi combustibilii din biomasă. Proiectul vizează transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor art.2-31, art.37, anexa II, anexa III şi anexele V-IX din Directiva (UE) 2018/2001 privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: