Parlamentul a adoptat marţi legea iniţiată de către deputata USR Cristina Iurişniţi prin care operatorii economici care investesc profitul în burse şi activităţi profesionale pentru tinerii din cadrul învăţământului profesional dual beneficiază de scăderea impozitului, arată un comunicat de presă al formaţiunii. Proiectul va merge la promulgare.
Faciliătile prevăzute sunt:
– Profitul investit nu va mai fi impozitat.
Coaliția a decis cum vor fi împărțite TVR, Radio România și Avocatul Poporului. Ce le revine liberalilor
USR, după ce a nominalizat un fost membru PSD pentru o funcţie de subprefect: Şi PSD are oameni valoroşi
Fenechiu crede în ”onestitatea” președintelui PNL Neamț, acuzat de trafic de influență: Tipologia infracțiunii este atipică și extrem de interpretabilă
Planul USRPLUS pentru a pune mâna pe banii TVR: un război inventat pentru a schimba conducerea
Cel mai nou membru al Comisiei de control a SIE: senator PNL, judecat pentru constituire de grup infracțional organizat, prieten de pahar cu interlopii
– Cheltuielile privind bursele profesionale de minim 200 lei, sumă egală cu suma bursei garantate de stat, se vor scădea din profit în vederea calculării bazei de impozitare
– Agenţii economici, microîntreprinderile care acordă burse elevilor din sistemul profesional dual scad sumele din impozitul pe venit până la nivelul valorii de 20%.
„Azi am reuşit să atingem funcţia economică a educaţiei pentru obiective importante pentru USR precum scăderea abandonului şcolar în mediile vulnerabile, diminuarea ratei şomajului, a fenomenului imigraţiei concomitent cu încurajare parteneriatului între şcoală şi operatorii economici dar şi a profesionalizarii resursei umane în acord cu cerinţele actuale ale pieţei muncii din România.”, a afirmat Cristina Iurişniţ, conform sursei citate..
Proiectul a fost adoptat cu 219 de voturi „pentru” şi o abţinere şi USR consideră că este o soluţie concretă pentru eradicarea abandonului şcolar şi încurajarea inserţiei tinerilor pe piaţa muncii.
„Totuşi, nu pot să nu remarc ipocrizia Ministerului Finanţelor. În ciuda faptului că PNL susţine învăţământul dual, cel puţin la nivel declarativ, punctele de vedere ale Ministerului şi ale Guvernului au fost negative. Mai nou, „contextul pandemic” a devenit o scuză des folosită de MFP pentru a-şi întemeia lipsa de responsabilitate şi de interes pentru Educaţie”, a conchis Iurişniţi.