Camera Deputaților, conducere nouă la început de sesiune parlamentară

Camera Deputaţilor
Sursa foto: X

Camera Deputaţilor şi-a ales, luni, la începutul sesiunii parlamentare, noua conducere. Printre noutăţi se află alegerea lui Ringo Dămureanu (AUR) în funcţia de secretar al forului legislativ, acesta luând locul de la USR. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat că formaţiunea sa nu a votat noua conducere, pentru că nu respectă ponderile politice şi a acuzat PSD că de faptulă că ar continua „să îşi cimenteze alianţa cu AUR şi au preferat să scape de secretarul de la USR şi să îl înlocuiască cu unul de la AUR”.

În Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au fost aleşi membrii conducerii Camerei Deputaţilor, pentru sesiunea în curs. Astfel, vicepreşedinţi ai Camerei sunt Vasile Daniel Suciu (PSD), Alfred Robert Simonis (PSD), Lucian Nicolae Bode (PNL) şi Ilie Dan Barna (USR).

Secretari sunt: Alexandra Presură (PSD), Cristian Buican (PNL), Ringo Dămureanu (AUR), Ovidiu Victor Ganţ (Minorităţi).

Chestori sunt Mitică Marius Mărgărit (PSD), Gabriel Zetea (PSD), George Cristian Tuţă (PNL), Sereş Dénes (UDMR).

Noua conducere a camerei a fost votată cu 200 de voturi pentru şi 40 împotrivă. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a declarat că formaţiunea sa nu a votat noua conducere pentru că nu respectă ponderile politice.

„PSD continuă să îşi cimenteze alianţa cu AUR şi au preferat să scape de secretarul de la USR şi să îl înlocuiască cu unul de la AUR”, a spus Moşteanu.
„Voi aveţi cinci oameni în comisia juridică, noi avem doar doi. Nici nu te-a interesat funcţia aceasta”, a răspuns George Simion.

Plenul Camerei Deputaţilor a vacantat şi locul de deputat al lui Francisc Tobă, după decesul acestuia în această vară. Parlamentarii au ţinut un moment de reculegere, în plen, la solicitarea deputatului Mircea Chelaru.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: