Camera Deputaţilor/ Proiectul legii pensiilor – adoptat de plen

Camera Deputaţilor
Sursa foto: Camera Deputaţilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul legii pensiilor, elaborat de Guvern.

S-au înregistrat 199 de voturi „pentru”, 39 de voturi „împotrivă” şi 17 abţineri. Proiectul legii pensiilor a primit, luni, raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor.

Modificări adoptate în comisii

Una dintre modificările adoptate la Camera Deputaților prevede ca „în cazul în care, în urma procesului de recalculare prevăzut la alin. (1), rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată sau cuvenit, se plătește pensia în cuantumul stabilit și aflat în plată anterior recalculării, până la data la care se va obţine un cuantum al pensiei mai mare decât acesta ca urmare a majorării valorii punctului de referință”.

De asemenea, a mai fost adoptat un amendament care vizează pensiile celor care au lucrat în condiții grele de muncă, după protestele minerilor.

Liderii Coaliției au convenit ca minerii să se poată pensiona în continuare în condițiile actuale. Amendamentul adoptat în comisii prevede că vârsta de pensionare a acestora să fie redusă cu 20 de ani, pentru cei care au lucrat în subteran și cu 15 ani pentru cei care au lucrat la suprafață.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: