Skip to content
Politică

Camera Deputaților, reacție promptă la atacul hackerilor ruși. Upgrade de urgență – EXCLUSIV

deputatdecluj.ro

Camera inferioară a Parlamentului a fost printre primele instituții din România care au reacționat cu promptitudine la amenințarea ivită în urma atacului informatic global lansat de o grupare de hackeri ruși vineri, 12 mai.

Secretariatul tehnic al instituției a cerut specialiștilor din subordine să realizeze o verificare de urgență a sistemului de protecție a infrastructurii digitale din Camera Deputaților și să îl upgradeze.

Se lucrează deja de mai multe ore, dar, în jurul orei 12, sistemul va fi operațional. Nu suntem printre instituțiile care au fost afectate de atacul cibernetic, dar am considerat că este cazul să facem o verificare amănunțită”, a precizat  pentru PSNews.ro o sursă din instituție.

Site-ul instituției a fost inaccesibil luni, 15 mai, timp de mai multe ore, perioadă în care specialiștii IT au luat toată măsurile de contracarare a unui eventual nou atac lansat de gruparea Fancy Bear.

Conform datelor oferite de experții în securitate din cadrul SRI, 4 instituții din România au fost afectate de virusul lansat vineri într-un atac fără precedent la scară globală.

Datele preliminare indicau faptul că 322 adrese IP din România au fost afectate de răspândirea virusului, fapt care a dus și la organizarea unui amplu test de vulnerabilitate pentru 60 de instituții publice și private în cadrul Centrului Naţional Cyberint.

Verificările în cadrul exercițiului CyDEx17 vor fi menținute până miercuri, 17 mai.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *