Skip to content
Politică

Camera Deputaților se grăbește să voteze solicitarea DNA: Adrian Chesnoiu află marți dacă va fi urmărit penal pentru abuz în serviciu

news.ro

Conducerea Camerei Deputaţilor a stabilit cu privire la solicitarea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Adrian Chesnoiu pentru începerea urmăririi penale, ca deputaţii Comisiei juridice să emită un raport până luni seara, iar votul în plen să aibă loc marţi, după plenul comun al Legislativului, a transmis instituţia.

DNA a cerut ridicarea imunităţii ministrului social-democrat al Agriculturii Adrian Chesnoiu. Întrucât Chesnoiu este şi deputat, DNA sesizează Camera Deputaţilor pentru formularea unei cereri de urmărire penală.

Adrian Chesnoiu a anunţat că demisionează din funcţia de ministru al Agriculturii şi se autosuspendă din PSD.

Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă”, a mai spus el.

Premierul Nicolae Ciucă a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu.

Guvernul României îşi menţine angajamentele de a asigura standardele de integritate şi profesionalism necesare bunei funcţionări a Executivului”, a transmis instituţia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *