Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite se reuneşte din nou sâmbătă

Congresul Statelor Unite
Congresul Statelor Unite

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite se reuneşte din nou sâmbătă, având la dispoziţie mai puţin de 18 ore pentru a evita blocarea guvernului din lipsă de finanţare – aşa-numitul „shutdown”, transmite Reuters.

Conflictele interne din Partidul Republican, care deţine majoritatea, au apropiat Washingtonul de cea de-a patra sistare a activităţii în multe instituţii ale executivului, de la autorităţile financiare la parcurile naţionale. Dacă nu se adoptă legislaţia necesară, shutdown-ul va avea loc duminică, în prima zi a anului fiscal.

În Senatul controlat de Partidul Democrat este promovată o lege de finanţare temporară, însă din motive procedurale votul final nu va avea mai devreme de marţi, deşi există susţinere din partea ambelor partide.

Sute de mii de angajaţi federali vor rămâne fără fonduri, dacă preşedintele Joe Biden nu primeşte spre promulgare o lege privind cheltuielile bugetare până la duminică la ora locală 0 şi un minut (04.01 GMT).

Instituţiile federale şi-au făcut deja planuri detaliate privind serviciile care trebuie să continue, cum ar fi verificările în aeroporturi şi patrularea la frontiere, respectiv ce trebuie oprit, cum ar fi cercetarea ştiinţifică şi ajutoarele alimentare pentru 7 milioane de mame sărace.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: