Skip to content
Internațional

Camera Reprezentanţilor, vot în unanimitate împotriva ”îngropării anchetei ruse”

businessinsider.com

Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat joi – în unanimitate – o rezoluţie prin care cere ca cocluziile anchetei cu privire la o posibilă complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump să fie făcute publice atunci când vor fi redactate.

Textul a fost iniţiat de opoziţia democrată, deoarece secretarul Justiţiei Bill Barr a refuzat să se angajeze să publice întregul raport pe care procurorul special Robert Mueller urmează să i-l prezinte la finalul anchetei sale.

Sunt foarte îngrijorat, (deoarece) secretarul Barr ar putea încerca să priveze publicul de întregul raport şi să ascundă Congresului elementele descoperite”, a declarat înainte vot democratul Adam Schiff, preşedintele puternicei Comisii de control a Informaţiilor din cadrul Camerei.

Congresul nu va accepta ca secretarul Barr sau preşedintele să încerce să îngroape raportul”, a subliniat el.

Donald Trump denunţă continuu o nedreaptă ”vânătoare de vrăjitoare” orchestrată, în opinia sa, de cei care nu i-au acceptat victoria în alegerile prezidenţiale.

Aleşi republicani au criticat rezoluţia, pe care o consideră inutilă.

Însă ei li s-au alăturat colegilor lor democraţi, iar rezoluţia a fost adoptată cu 420 de voturi ”pentru” şi niciunul ”împorivă”.

Textul, care nu are valoare constrângătoare juridic, urma să fie trimis în Senat.

Acest lucru are loc în contextul în care la Washington circulă zvonuri cu privire la încheierea anchetei ruse.

Respectându-şi poziţia rezervată, obişnuită, Mueller nu a spus nimic despre stadiul activităţii sale, însă mai mulţi dintre anchetatori au plecat din echipa sa în ultimele luni, alimentând speculaţii.

Unul dintre principalii săi ”locotenenţi”, procurorul Andrew Weissman, se pregăteşte la rândul său să plece, a confirmat joi pentru AFP un purtător de cuvânt al procurorului special, Peter Carr.

Pentru moment, procurorul Mueller nu a prezentat elemente care să ateste că a existat vreo înţelegere între Rusia şi candidatul republican.

Însă el a inculpat aproximativ 30 de persoane sau entităţi – ruse sau americane – şi a obţinut, între altele, condamnări ale fostului avocat al preşedintelui Michael Cohen şi fostului său director de campanie Paul Manafort, găsiţi vinovaţi de diverse fraude, informează News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *