Skip to content
Politică

Campania electorală din 2014 , cea mai liniştită din ultimii ani

Campania electorală pentru prezidenţiale a fost cea mai liniştită din ultimii ani, cu cele mai puţine incidente.Cu toate acestea, 50.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru ziua votului.

Ministerul Afacerilor Interne a tipărit aproape 21 de milioane de buletine de vot, peste 18 milioane de timbre autocolante şi a pregătit peste 94.000 de ştampile. În fiecare judeţ au fost deja repartizate toate aceste materiale. În total, în ţară sunt 18.550 de secţii de votare.

Deşi campania electorală s-a încheiat, imediat după primul tur al alegerilor prezidenţiale, respectiv luni, va începe bătălia electorală pentru cel de-al doilea tur. Reprezentanţii MAI spun că această campanie a fost cea mai liniştită din ultimii ani, cu cele mai puţine incidente. În total s-au desfăşurat aproape 300 de manifestări electorale.

Dacă ne raportăm la scrutinul din 2009, de data aceasta, în primele săptămâni de campanie, numărul incidentelor a fost de patru ori mai mic. Dacă în 2009, la jumătatea campaniei electorale, aveam înregistrate 429 de incidente, acum au fost sesizate doar 99, potrivit Antena3.ro.

Poliţiştii au dat şi amenzi, 44 la numar, în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Cele mai multe dintre incidente au fost legate de distrugerea afişajului electoral. Dacă vorbim de fapte penale, au fost înregistrate 25 de infracţiuni, de 3 ori mai puţine faţă de campania din 2009.

Pentru ca în ziua votului să nu existe incidente, 50 000 de angajaţi ai MAI asigura ordinea şi paza. Dintre aceştia, 17.000 sunt poliţişti iar 10 000 jandarmi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *