Skip to content
Politică

Campania negativă bate la uşă. Gâlceava “amantelor politice” de la Neamţ

revista22.ro

În filmele polițiste am văzut cum detectivul, pentru a afla cine este vinovatul, adună suspecţii într-o încăpere și spune povestea crimei, urmărindu-i cu atenție pe cei prezenți. De fiecare dată criminalul sau hoțul se dă de gol prin reacțiile necontrolate.

La fel reacționează și protejata baronului Ionel Arsene de la Neamț, tânăra Oana Bulai, posibila candidată a PSD la parlamentarele de anul acesta pe un loc eligibil. Bulai a reacționat virulent la o banală postare a senatorului PNL de Neamț, Eugen Țapu-Nazare. În postarea buclucașă de pe Facebook, senatorul se referea, printre altele, la ”tot felul de lipitori de afișe, cumetri și amante PSD-iste” angajate în sectorul bugetar. Oana Bulai a reacționat prompt și s-a erijat în avocatul “amantelor și sinecuriştilor”.

Protejata lui Arsene, Oana Bulai, promovată intens în funcții guvernamentele, locale și centrale a trebuit să facă faţă, în ultimii patru ani, bârfelor politice care vorbesc despre relația mult prea apropiată pe care o are cu președintele Consilului Județean Neamț, fostul locotenent al lui Dragnea. Oana Bulai este, în prezent, manager al proiectului ”VIITORUL EȘTI TU!”, program de leadership dedicat tinerilor din orașul Roman, județul Neamț, asta după ce, timp de patru ani, presa centrala a relatat periplul acesteia în diverse funcții pentru care, în mod evident, nu avea calificare.

Ionel Arsene și Oana Bulai (FOTO: romanulfinanciar.ro)

La recomandarea lui Arsene, Bulai, viitoare deputată “de Roman” asemenea altei blonde celebre, Elena Udrea, a fost unsă în 2018 consilier de stat în echipa Vioricăi Dăncilă, dar și sefă în CA la regia națională de sare Salrom, când PSD și ministrul de tristă amintire Andrușcă erau la guvernare.

Oana Bulai și Viorica Dăncilă (FOTO: romanulfinanciar.ro)

Nemţeanul Andruşcă fusese promovat ministrul Economiei de același baron Arsene. Într-o prezentare oficială, Bulai pretinde că, pentru numeroasele funcții publice pe care le-a avut de-a lungul timpului, au recomandat-o, în principal, ”cursurile de respiraţia inimii, shamanism şi Reiki”. Reiki se pretinde a fi un “sistem de terapie energetică”, iar shamanismul știm din studiile lui Mircea Eliade că se ocupă cu “lumea de dincolo”. Oare ce îi învață Oana Bulai pe tinerii romașcani în cadrul proiectului ”VIITORUL EȘTI TU!” ?

Ionel Arsene și Dănuț Andrușcă (FOTO: aktual24.ro)

Interesant este că viitoarea deputata PSD de Neamț era înainte de anul 2012, la vârsta politica fragedă de doar 25 de ani, un membru influent al echipei PD-L Neamț, organizație condusă de baronul Gheorghe Ștefan “Pinalti”. Bulai activa în acei ani ai guvernării portocalii ca “jurnalist” la o televiziune locală, manager de proiect pe bani europeni (finanțat prin ADR Nord- Est), dar și consilier local PD-L în Conisliul Local al orașului Roman, unde primar era Laurențiu Leoreanu, omul de bază al Elenei Udrea și al lui “Pinalti” Ștefan. De abia în 2016, Oana Gianina Bulai devine pesedistă şi consiliera personală a proaspătului șef al CJ Neamț de atunci, Ionel Arsene.

În martie 2017, Bulai a “câștigat” concursul pentru ocuparea funcției de administrator public al județului Neamț, neavând nicio calificare pentru o asemenea poziție, funcție ce a rămas vacantă în urma demisiei lui Vlad Angheluță (aflat în conflict cu baronul Arsene). În urma concursului care a avut un singur candidat, pe Oana Bulai, aceasta a fost declarată câștigătoare!!!

Jurnaliștii nemțeni spun că, în perioada în care a deținut funcții importante în Consiliul Județean Neamț, numele Oanei Bulai a fost implicat în câteva afaceri cu iz penal, dezvăluite de către publicația atacul.ro. Este vorba de anumite contracte obținute de apropiați ai Oanei Bulai cu ocazia organizării primei ediții a Târgului de Crăciun de la Neamț. Pe numele Oanei Bulai și al lui Adrian Niță, directorul companiei Publiserv SA, o firmă a CL Piatra Neamț, ar fi fost depuse mai multe reclamații la DNA Bacău și la parchetele din județul Neamț.

Apoi, după instalarea “guvernelor Dragnea”, au urmat pentru Oana Bulai promovările incredibile la București. Presa a relatat că Bulai făcea parte din camarila promovată de Arsene în funcțiile din adminstraţia centrală. Baronul a reușit să-i impună pe Andreea Arcan, care deține funcția de vicepreședinte la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), fiica senatoarei PSD de Neamț, Emilia Arcan, pe Remus Munteanu, numit secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, fiul ex-deputatului PSD de Neamț, Ioan Munteanu. Înainte, baronul de Neamț îi adusese la București pe Andrușcă, tocmai în funcția de ministru al Economiei, sau îl instalase în funcție pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, cel care, alături de Oana Bulai, vrea să ajungă și el deputat PSD de Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *