Skip to content
Politică

Campania pentru Bucureşti. Cristoiu aprinde fitilul: cine va fi adevăratul câştigător din competiţia Orban-Firea

 

Campania pentru Bucureşti. Jurnalistul Ion Cristoiu aprinde fitilul: cine va fi adevăratul câştigător din competiţia dintre Ludovic Orban de la PNL şi Gabriela Firea de la PSD.

Ziaristul a fost prezent, sâmbătă seară, în studioul B1 TV, în emisiunea „Dosar de poltician”, realizată de Silviu Mănăstire. Acolo, Ion Cristoiu a estimat că Nicuşor Dan va câştiga alegerile pentru funcţia de primar general.

„Eu cred că Nicuşor Dan va fi primarul Capitalei. Se vede. Păi, domnul Orban are corturi? Cred că mai multe forţe de bine din România sunt de partea lui (a lui Nicuşor Dan – n.r.). Problema este următoarea: sigur, el salvează Bucureştiul, dar Bucureştiul trebuie şi administrat, nu doar salvat”, a comentat Cristoiu.

În privinţa Gabrielei Firea, fondatorul Evenimentului Zilei a apreciat că nu este suficient de puternică, pentru a ţine în frâu „mafioţii mai mici” din administraţia locală.

„Când ajungi primarul Capitalei, trebuie să fii tu în primul rând un mare mafiot (în sensul bun, de «priceput»), ca să-i ţii în frâu pe mafioţii ăia mai mici. Trebuie să fii un român, dar şi un şmecher. Sigur: Nicolae Bălcescu a fost un erou, dar în istorie rămâne Brătianu, de exemplu. Românii n-au nevoie de icoane, la care să se uite. Probabil că Orban este şi el un iepuraş, pe-acolo. În ultimul moment, liberalii vor paria pe Nicuşor Dan. Dacă l-ar scoate acum ca un candidat al PNL/PDL, ar fi tocat. Altă soluţie nu este pentru PNL-PDL. Va fi şi opţiunea aceasta, de noutate – vor ieşi şi tinerii. La Emil Constantinescu, de-asta a fost (sau la Ciorbea): «Hai să-l vedem şi pe-ăsta!». Va fi onoutate într-o campanie care se anunţă ternă”, a detaliat Cristoiu.

Întrebat dacă Nicuşor Dan va fi ofertat de către PNL, ca să devină membru al acestui partid, Ion Cristoiu a răspuns: „Nu; poate să fie varianta lui Sorin Oprescu, ca independent”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *