Skip to content
Politică

Campanie cu scântei în Bucureşti. Cezar Preda îi cere lui Nicuşor Dan să-şi prezinte amănunţit cheltuielile

Campanie cu scântei în Capitală. Cezar Preda (purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti) îi cere lui Nicuşor Dan (preşedintele USB) să îşi prezinte amănunţit cheltuielile.

De asemenea, într-un comunicat trimis, vineri, PSnews.ro, ex-PDL-istul îi solicită fostului ONG-ist să facă lumină în ceea ce priveşte plângerile penale ale acestuia cu privire la unele hotărâri ale CGMB, precum şi care a fost motivul pentru care Nicuşor Dan şi-a retras plângerile înainte de primul termen de instanță.

Redăm mai jos comunicatul integral al lui Cezar Preda:

„Stimate domnule președinte, ca și conducător al unui partid politic, toate cheltuielile din campania pre-electorală și electorală trebuie prezentate așa cum este prevăzut în lege, nu din doi în doi și cu ochii în tavan.

Am văzut astăzi că ați făcut publice niște sume de bani, pe care spuneți că le-ați cheltuit în pre-campanie, mai exact 128.805 de euro, și le solicitați contracandidaților să facă și ei publice sumele primite.

Pe data de 12 aprilie 2016, într-un interviu acordat Hotnews, întrebat de câți bani ați strâns până atunci, ați declarat: «Am strâns până acum vreo 600.000 lei, între 600.000 și 700.000 lei și mai avem niște promisiuni de până la 800-900.000 lei, deci până pe la vreo 200.000 euro. Banii de care vorbesc au venit până acum de la oameni de afaceri».

E clar totul și nelămurit?!

Domnule președinte de partid politic, unde este transparența, de ce ascundeți numele celor 5 – 6 oameni care vă finanțează?

Credem că bucureștenii au dreptul să afle nu numai cum ați făcut aceste cheltuieli de pre-campanie, ci și să analizeze cum ați făcut plângerile penale cu privire la unele hotărâri ale CGMB, care a fost motivul pentru care v-ați retras plângerile înainte de primul termen de instanță, cum și de cine au fost sponsorizate activitățile dumneavoastră de fost ONG-ist. Sunteți dator în fața bucureștenilor cu aceste explicații acum, la debutul campaniei electorale.

PS: Candidatul PNL, domnul Cătălin Predoiu nu are ce răspuns să vă dea în condițiile în care nu a avut pre-campanie electorală!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *