Skip to content
Coronavirus

Campanie de strângere de alimente pentru bătrânii fără venituri. Ajutoarele pot fi donate bisericilor

facebook/BenjaminNetanyahu

Primăria Târgu Jiu şi şi Protoieria Târgu Jiu organizează o campanie de strângere de alimente pentru bătrânii care nu au venituri.

Ajutoarele alimentare vor putea fi depuse la toate bisericile din municipiul Târgu Jiu, după care urmează să fie ridicate şi depuse la Centrul Magnolia. De asemenea, alimentele vor ajunge şi la tinerii proveniţi din centrele de plasament, care nu mai lucrează în prezent.

Am luat legătura cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe din Târgu Jiu şi am hotărât demararea unei acţiuni prin care să putem ajuta persoanele vulnerabile care nu au venituri. Cetăţenii pot dona alimente neperisabile sau greu perisabile care vor ajunge, cu precădere, la persoanele ce depăşesc vârsta de 65 de ani şi care au rămas fără venituri, sau la alte cazuri speciale. Aceste alimente vor fi preluate de către biserici, în fiecare cartier, şi vor fi redirecţionate către Centrul Magnolia, acolo unde am creat un centru de comandă prin care ajutăm persoanele vulnerabile. Persoanele juridice pot transporta alimentele direct la Centrul Magnolia din strada Olteţului, în spatele Autogării Târgu Jiu. Pornim această acţiune în urma numeroaselor solicitări venite din partea cetăţenilor aflaţi în situaţii dificile. Sunt persoane vârstnice, cu pensii mici, fără aparţinători şi care sunt nevoite să cumpere şi medicamente. Avem, de asemenea, multe persoane care provin din centre de plasament şi care, odată ajunse la maturitate au ieşit de sub protecţia statului. Până acum aceşti oameni au muncit cu ziua, dar acum au rămas şi fără aceste venituri. Sunt persoane defavorizate, încadrate în diferite grade de handicap şi care au rămas fără bani. Toţi aceşti oameni au nevoie de sprijinul nostru. Sunt singuri, speriaţi şi neajutoraţi. Nu-i putem lăsa la greu“, a transmis pe Facebook primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, potrevesc Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *