Skip to content
Politică

Campanie electorală cu 10.000 de cazuri pe zi și restricții ca în stare de urgență. Victor Ciutacu: Să se spele pe cap cu alegerile lor

psnews.ro
" "

Contactat de PS News, jurnalistul Victor Ciutacu este de părere că noile restricții ce vor intra în vigoare de luni, 9 noiembrie, anunțate de șeful statului, Klaus Iohannis, sunt în totală contradicție „cu ce face lumea normală la cap”.

„Am avut o a inaugurare a campaniei electorale la miezul nopții la sfârșitul zilei în care președintele și premierul anunțau cele mai grave restricții asupra românilor. E un semn de „mare respect” pentru poporul pe care îl anunți că îi închizi piețele și îi interzici să se ducă la slujbă și îl ții închizi în casă”, spune Ciutacu.

" "

De asemenea, jurnalistul susține că soluțiile găsite de Guvernul român pentru stoparea numărului de cazuri sunt „fix de-a-ndoaselea față de cum face toată lumea”.

 „Am ajuns la 10.000 de cazuri pe zi. Sincer să fiu, eu când umblu pe străzi văd 9 din 10 oameni cu măștile pe figură și chiar mă miră cât de disciplinat e poporul român, dar îmi pare că nu asta e soluția și mi se pare că noi facem fix de-a-ndoaselea față de cum face toată lumea, și am cel puțin două exemplu în acest sens.

Ieri, Organizația Mondială a Sănătății din care citează ai noștri ca din Sfânta Scriptură, a făcut o recomandare către toți membri să nu închidă sub nicio formă școlile și domnul Iohannis ieri a anunțat închiderea tuturor școlilor.

În al doilea rând, peste tot în lume unde se produc restricții prin decizii guvernamentale prioritară este supraviețuirea micilor producători și micilor investitori. La noi, în totală contradicție cu ce face lumea normală la cap, închidem piețele, singurul debușeu al micilor producători, într-o perioadă în care aceștia se chinuie să își valorifice recolta, mă refer la  zona de murături extrem de specifică poporului român”, a declarat Victor Ciutacu.

În încheierea interviului, jurnalistul a susținut că „lumea nu ar trebui să se ducă la alegerile parlamentare”.

„Eu nu mă mai chinui de mult să înțeleg acțiunile poporului român. În mod normal dacă poporul ăsta ar mai avea puțină demnitate în el și olecuță de creier pe care să îl folosească ar trebui să fie un boicot masiv la aceste alegeri, dar după cum am văzut la alegerile locale s-a dus lumea buluc, în ciuda tuturor mizeriilor făcute de administrația de stat, deci nu știu, nu pot să dau un pronostic.

Dacă aș sta să gândesc normal și rațional, aș spune că lumea nu ar trebui să se ducă la alegeri, să se spele pe cap cu alegerile lor mai ales în contextul în care te țin în casă până cu o zi înainte de alegeri. Tot ce au dat expiră cu o zi înaintea alegerilor, deci cât de tâmpit să fii să nu ți dai seama de treaba asta. Mă aștept la orice, dar în definitiv, dacă după toată povestea asta, poporul iar va ieși masiv la vot și iar votează cu ăștia care le-au băgat pe gât restricțiile  și toate abuzurile astea, înseamnă că asta își dorește poporul, de aia se cheamă democrație.

Eu o să acționez în consecință, nu îndemn pe nimeni să facă nimic, dar nu mă oprește nimeni să comentez ceea ce văd în jurul meu. Mie mi se pare că ăsta este un poporul neașteptat de calm pentru piciorul pe gât acre i se pune zi de zi din ce în ce mai apăsat. Se pare că a început să ne placă”, a conchis jurnalistul.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *