Campanie în Sectorul 4: Actualul primar, un deputat şi un fost secretar de stat – printre candidaţi

Sursă foto: Facebook / Vrem Primar la Sectorul 4

Fotoliul de primar al Sectorului 4 este disputat la alegerile din 9 iunie de şapte candidaţi, actualul primar intrând în cursa electorală alături de un deputat, un fost secretar de stat, un antreprenor şi un avocat.

Biroul electoral a admis candidaturile următorilor:

* Daniel Băluţă, actualul primar, candidează pentru un nou mandat, fiind susţinut de Alianţa PSD PNL. Acesta este primar din 2016, când a candidat din partea PSD. În perioada iulie 2013 – iunie 2016 a fost viceprimar în Sectorul 4, iar anterior consilier local. Are 47 de ani şi este de profesie medic stomatolog.

* Paul Ene (USR) reprezintă Alianţa Dreapta Unită în lupta de la Sectorul 4. În 2021, a fost numit de premierul de la acea dată, Florin Cîţu, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Este inginer şi lucrează în domeniul IT. ”Sunt căsătorit, am o fetiţă de doi ani şi jumătate şi locuim cu toţii în Sectorul 4. Sectorul în care m-am născut, m-am educat şi am trăit toată viaţa” – este caracterizarea pe care şi-o face el pe pagina sa de candidat.

* Dragoş Cătălin Teniţă candidează la funcţia de edil din partea REPER. Este deputat USR, a candidat în 2020 pe listele Alianţei USR PLUS, fiind ales parlamentar în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti. Ca profesie, este antreprenor în domeniul digital. ”De la 1 septembrie, m-am alăturat colegilor care au fondat partidul REPER. Am venit în politică din antreprenoriat şi din stradă şi sunt responsabil faţă de toţi cei care ne-au dat votul”, spune candidatul.

* Luana Tîrziu vrea să câştige fotoliul de primar, fiind susţinută de partidul S.O.S. România. De profesie este avocat şi se află pe lista formaţiunii şi la alegerile europarlamentare. A lucrat în Ministerul Culturii şi la Secretariatul General al Guvernului.

* Matei Ştefănescu intră în cursa pentru Primăria Sectorului 4 susţinut de AUR. Este un tânăr avocat de 31 de ani. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi are aproape 10 ani de experienţă în avocatură. A lucrat în trei mari societăţi de avocatură şi din 2020 a pus bazele propriei firme. Din 2022 este şi consilier local la Sectorul 4.

* Simion Dan Călina (PRM) a fost consilier local, în anul 2004. A fondat prima sa societate comercială având ca obiect principal de activitate administrarea de condominii, activitate pe care o desfăşoară şi în prezent. ”În ultimii ani, postura de consilier local al Sectorului 4 şi experienţa acumulată în antreprenoriat mi-au dat şansa ca, prin proiecte, să particip activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor”, scrie el pe pagina sa de prezentare.

* Şi Partidul Dreptate şi Respect în Europa pentru Toţi (D.R.E.P.T.) şi-a trimis în competiţia electorală un candidat – Mariana Daniela Manole.

În urmă cu patru ani, în cursa pentru fotoliul de primar al Sectorului 4 al Capitalei s-au înscris nouă candidaţi. Daniel Băluţă i-a avut atunci, printre contracandidaţi, pe Ştefănel Dan Marin de la PMP, care a fost pentru o perioadă primar interimar al Capitalei după suspendarea lui Sorin Oprescu, dar şi pe jurnalistul de investigaţii Ovidiu Zară.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: