Skip to content
Societate

Campanie murdară în The Sun: Copiii români primesc ajutor de un milion de lire sterline pe an

Contribuabilii din Marea Britanie plătesc anual pentru copiii din România un milion de lire sterline beneficii, titrează The Sun într-un articol mizerabil, înainte cu două săptămâni de Brexit. Și mai mizerabil, The Sun ilustrează articolul cu o barcă cu imigranți din Africa, fără niciun fel de legătură cu românii care vin și muncesc absolut legal în Regatul Unit.

Cu toate acestea, The Sun insistă că, astfel, românii spoliază banii contribuabililor britanici, fără a preciza câți bani aduc la buget sutele de mii de români care muncesc în Marea Britanie și miile de firme românești, unele dintre ele cu cifre de afaceri de zeci și sute de milioane de lire sterline, informează ziarulromanesc.net.

Conform normelor UE, scrie The Sun, un european care lucrează în Marea Britanie poate solicita un beneficiu săptămânal de 20,70 lire sterline pentru primul copil și 13,70 de lire sterline pentru toți ceilalți – chiar dacă aceștia nu locuiesc în Marea Britanie.

Cifrele oficiale, confirmă The Sun, arată că 615 români au solicitat ajutor pentru un total de 1.000 de copii.

Anul trecut, mai scrie publicația amintită, o instanță a decis ca o femeie divorțată din România, care nu a fost niciodată în Marea Britanie, să primească în continuare 150 de lire sterline pe lună din Marea Britanie, în ciuda dispariției soțului ei.

În total, sunt 12.945 de familii din UE care au cerut beneficii pentru 19.120 de copii care trăiesc în alte țări ale UE.

Alp Mehmet, președintele Migrationwatch Marea Britanie, a declarat: „Acest lucru este absurd și se întâmplă în timp ce patru milioane de copii din Marea Britanie trăiesc sub pragul sărăciei. E timpul ca această caritate înceapă cu cei de acasă.”

James Roberts, directorul politic al TaxPayers’ Alliance, a declarat: „Britanicii plătesc miliarde pentru benficii, doar pentru a vedea cum o parte din acestea ajung în buzunarele celor din afara țării”.

Contribuabilii care se străduiesc să-și întrețină propriile familii nu ar trebui să pună mâncare pe masă în România. Politicienii ar trebui să se asigure că aceste lacune sunt eliminate cât mai curând posibil.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *