Skip to content
Societate Sport

Simona Halep explică de ce a încălcat tradiţia la Wimbledon: Djokovic era foarte obosit

Simona Halep nu a mai dansat alături de câștigătorul de pe tabloul masculin de la  Wimbledon, Novak Djokovic

Simona Halep (27 de ani) a revenit în țară luni, 15 iulie, cu unul dintre cele mai râvnite trofee. Fostul lider mondial a câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon, în fața jucătoarei din America, Serena Willims (37 de ani).

La balul campionilor de la Londra, pe scenă au urcat cei doi câștigători ai turneului la proba de simplu, Simona Halep, la feminin, alături de câștigătorul de pe tabloul masculin, Novak Djokovic. Sportivul sârb nu a respectat însă tradiția de a dansa cu jucătoarea noastră.

Nu am dansat. Era foarte obosit și nu m-a invitat la dans”, a spus noua campioană de la Wimbledon.

Djokovic a câștigat finala de la Wimbledon în fața lui Roger Federer, după un meci care a durat patru ore și 57 de minute. Această partidă a fost cea mai lungă finală din istoria turneului

Simona Halep a vorbit și despre primele cuvinte adresate de Serena Williams, la finalul meciului câștigat de româncă, cu scorul de 6-2, 6-2.

Felicitări, meriți pentru că ai jucat bine. Ceva de genul”, a spus Simona Halep pe aeroportul Henri Coandă din București, care a vorbit și despre obiectivele ei:

Eu săptămânal am un obiectiv important, la fiecare turneu pentru care joc vreau să ating maximul. Îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice, îmi doresc să ating forma de la Wimbledon. Mi-aș dori aur, dar nu este ușor”/

Simona Halep a avut un parcurs impresionant de-a lungul turneului de Grand Slam, ea învingând jucătoare precum Aliaksandra Sasnovich, Mihaela Buzărnescu, Victoria Azarenka, Cori Gauff, Shuai Zhang, Elina Svitolina şi Serena Williams.

Trofeul de la Wimbledon este al doilea titlu de Grand Slam obţinut de Simona Halep. Primul este trofeul de la Roland Garros, din anul 2018, atunci când a întâlnit-o, în finală pe Sloane Stephens, pe care a învins-o cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1.

Simona a fost aşteptată în Salonul Oficial al aeroportului Henri Coandă şi la revenirea de la Roland Garros, din 2018.

 

Portdrapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, i-a promis Simonei Halep că va fi portdrapelul României la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Tokyo.

Îmi doresc o medalie la Jocurile Olimpice, cu siguranţă, este principalul obiectiv. Îmi doresc foarte mult să ating forma de la Wimbledon ca să pot să câştig. Mi-aş dori, binînţeles aur, dar nu va fi uşor. O să joc în toate probele ca să am o şansă în plus să iau orice fel de medalie. (n.r. – dacă va purta drapelul la JO) Vai, mulţumesc că aţi adus vorba despre aşa ceva! L-am rugat acest lucru (n. – pe Covaliu) acum câteva săptămâni, luni, i-am spus că îmi doresc tare mult să se întâmple acest lucru şi mi-aş dori dacă nu e prea mare presiunea să ne şi spună dacă e de acord„, a declarat Halep, la sosirea în România, după ce a câştigat turneul de la Wimbledon.

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, a dat din cap, afirmativ, apoi Simona Halep a adăugat: „E înregistrat”.

Întâlnirea cu membrii familiei regale britanice

Halep a afirmat că a fost foarte emoţionată de întâlnirea cu membrii familie regale, la Wimbledon.

A fost o întâlnire deosebită, am avut emoţii şi am fost foarte onorată să pot să dau mâna cu ei, a fost un moment unic să joc în faţa familiei regale şi chiar am fost impresionată„, a precizat ea.inute de joc. Halep a cucerit anul trecut turneul de la Roland Garros.

Sfaturi prietenești de la Darren Cahill

Ea a precizat că la Wimbledon a primit de la fostul ei antrenor Darren Cahill doar sfaturi prieteneşti.

Am primit sfaturi de la Darren, dar sunt sfaturi prieteneşti. A fost antrenorul meu, acum antrenorul meu oficial este Danie Dobre, care este alături de mine, aici. Darren a fost şi el alături de noi şi este în continuare. Gheorghe Hagi a fost modelul meu de când eram copil, m-a inspirat, m-a făcut să cred că se poate, chiar dacă sunt sporturi diferite, dar legătură directă nu am avut. Toate felicitările au fost fumoase, nu aş putea să aleg una. Oamenii au fost foarte călduroşi cu mine. Am primit foarte multe mesaje, nu am reuşit încă să le citesc pe toate, dar le mulţumesc tuturor pentru că au avut timp să-mi trimită mesaje„, a mai spus ea.

 

Simona Halep nu îşi mai aduce aminte ce i-a transmis Serena Williams după finală: „Sunt foarte sinceră şi vă spun că nu mai îmi aduc aminte foarte bine, eram foarte emoţionată, dar mi-a spus ceva de genul: <Felicitări, meriţi, pentru că ai jucat bine!>, dar nu mai ştiu sigur.

O victorie dificilă

 

Simona Halep a adăugat că victoria din finală a fost mai dificilă decât a arătat scorul, pentru că a fost supusă unei mari presiuni.

Acest turneu, fiind pe iarbă, este mai deosebit şi a fost mult mai greu, mai ales că a trebuit să joc contra Serenei. Dar am fost destul de lucidă, destul de clară cu ceea ce am de făcut. Am jucat cât am putut eu de bine şi de aceea am reuşit să câştig. Este un succes enorm, pentru că, după cum bine ştiţi, nu avem teren cu iarbă în România şi nu multe ţări au terenuri cu iarbă, este greu să credem când suntem copii că o să avem şansa să jucăm la Wimbledon şi să câştigăm, dar acum visul a devenit realitate şi sper că pentru tânăra generaţie şi pentru copilaşi să fie o inspiraţie, să creadă în ei că orice este posibil şi niciodată să nu cedeze. Nu a fost atât de uşor cum a părut, emoţional a fost destul de greu, o încărcătură mare, dar, aşa cum am spus, am fost destul de lucidă şi clară pe tactica pe care am decis-o înainte de meci cu echipa mea. Consider că a fost meciul perfect, ziua perfectă şi nu m-am gândit nicio clipă la scor sau la ce se întâmplă pe teren, am vrut doar să-mi fac treaba şi să cred că am şansa mea să câştig„, a afirmat campioana.

Jucătoare română a făcut din nou apel pentru îmbunătăţirea infrastructurii sportive din România, scrie news.ro.

Mi-aş dori să avem şi în România un turneu mai mare, să putem să jucăm toate, o sală, nişte terenuri frumoase şi să ne întâlnim cât mai des, pentru că este un lucru foarte bun pentru copii să se inspire şi să se motiveze de pe urma acestor rezultate”, a spus Halep.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *