Skip to content
Politică

Campioană olimpică, mesaj zguduitor: Nu poți să ridici capul din pământ!

youthconnect.in
" "

Citiți, în cele ce urmează, mesajul zguduitor transmis de o campioană olimpică, întoarsă în țară miercuri, după ce a fost medaliată cu aur la Jocurile organizate în Rio de Janeiro.

Astfel, este vorba despre scrimera Ana Maria Popescu, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio, alături de echipa feminină de spadă. La revenirea în ţară, ea a denunțat condițiile deplorabile oferite de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), relatează Mediafax.

" "

CITIȚI ȘI: Tehnocraților nu le pasă de Lotul României de la Rio

„Aş vrea să fac anumite precizări, ca toată lumea să înţeleagă. Legat de echipament, da, au fost probleme. Am fost acuzate că am dat măsuri mici…Nu, am dat măsurile pe care noi le purtam dintotdeauna la treninguri indiferent că am fost echipate de federaţie, COSR sau altcineva.

Nu te mai încălzesc scuzele în momentul în care oamenii în care aveai încredere te-au dezamăgit. Pe mine una nu ma încălzesc scuzele. Cu siguranţă nu echipamentul este vreun motiv pentru care nu au fost unele rezultate. Vă garantez că mergând prin satul olimpic ai un sentiment de inferioritate, nu poţi să ridici capul din pământ că eşti… Noi aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcaţi de la ajutoare. Era o glumă cu un gust sărat, amar, pentru că nu puteam să ne amuzăm de treaba asta. Pot să vă spun că până şi echipa refugiaţilor, 10 atleţi sub steagul CIO, erau undeva lângă noi, puţin mai sus.

Pe lângă asta, ştiţi foarte bine că după numai 3 zile de concurs nu puteam să ridicăm ochii din pământ de ruşinea rezultatului de la individual. Oameni de la care mă aşteptam să fie în aceeaşi echipă cu mine şi au fost primii care au dat cu pietre şi nu mi se pare normal. Am fost numiţi aroganţi, ni s-a spus că am mers nepregătiţi la Jocurile Olimpice, că am mers să ne batem joc. Permiteţi-mi să nu cred aşa ceva, să spun că eu nu cred că unul dintre colegii mei poate să facă o asemenea «aroganţă» (cu ghilimelele de rigoare), să meargă nepregătiţi acolo şi să îşi bată joc de şansa pe care o au o dată la 4 ani.

Singura experienţă frumoasă de la Rio este acest rezultat, această medalie. Mă bucur pentru că este câştigul şi reuşita unei generaţii până la urmă, atât din punct de vedere al sportivelor cât şi al antrenorilor. Eu zic că aici se termină un capitol, un capitol important din spada românească şi vedem ce mai scriem mai încolo”, a declarat Ana Maria Popescu.

În clasamentul pe medalii, România s-a clasat la Rio de Janeiro pe locul 47, câștigând 5 medalii: un aur prin echipa de spadă (Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu), argint la tenis în proba de dublu masculin (prin Florin Mergea şi Horia Tecău) şi trei medalii de bronz (Gabriel Sâncrăian la haltere, echipajul de 8+1 de la canotaj şi Albert Saritov la lupte).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *