Skip to content
Politică

Politicienii și EURO 2016. Pronosticuri pentru România-Franța. Dragnea: „Asta este dorința mea!” EXCLUSIV

A mai rămas doar câteva ore până la debutul Campionatului European de Fotbal unde România va da START-ul, într-un meci cu Franța.

Astfel, vineri seara va începe Campionatul European 2016 și când vine vorba de fotbal, și politicienii își arată latura de microbiști.

PSnews.ro a contactat o parte din politicienii marcanți ai României pentru a-i întreba unde și cu cine vor vedea meciul de deschidere EURO 2016, România-Franța, dar și ce însemnătate are acest meci pentru ei.

Președintele social-democraților, Liviu Dragnea, a dezvăluit, pentru Psnews.ro, unde va urmări meciul, subliniind faptul că va fi „alături de prieteni, chiar în curte”.

„Îl văd exact la mine acasă, cu prietenii, chiar în curte, la o bere. Mi-e greu să previzionez rezultatul, dar îmi doresc foarte mult, ca un vechi microbist și susținător al echipei naționale, să joace foarte bine pentru că se uită toată țara la ei. Indiferent de rezultat, important pentru noi ca români ar fi ca tricolorii noștri să joace foarte bine”, a susținut Liviu Dragnea.

Întrebat dacă va avea emoții, având în vedere că s-au vehiculat riscuri de producere a unor atacuri teroriste la meciul de deschidere al EURO 2016, președintele social democraților a răspuns: „Eu cred că autoritățile franceze și nu numai sunt capabile să asigure protecția la campionatul european, sper”.

CITIȚI ȘI: Stare de alertă la Euro 2016. „Tricolorii”, păziți permanent de jandarmii francezi

Totodată, Liviu Dragnea ne-a oferit și un pronostic: „Hai să zicem: batem noi sau este egal. Asta e dorința mea „

Nu la fel de încrezător în echipa României este și Ludovic Orban, care va vedea acasă meciul România-Franța.

Ludovic Orban a ales să ofere o declarație pentru PSnews.ro, în care a precizat că este nevoie de o „zi proastă a Franței și o zi foarte bună a României, ca să ducă la un rezultat favorabil pentru noi”

Cu privire la posibilitatea unor atacuri teroriste vehiculate, Ludovic Orban a mai adăugat că „Nu cred. Măsurile de securitate care au fost luate au fost foarte destul de sporite”.

Fostul ministru de Externe, senatorul PSD Titus Corlăţean a dezvăluit pentru PSnews.ro, ce însemnătate are pentru dumnealui acest eveniment.

„Am o invitație de la niște prieteni să vedem meciul împreună la o terasă. Meciul va  fi cel mai dificil, cred, pentru România din tot turneul: e meci de debut, cu o echipă gazdă a Franței, foarte puternică, acasă la Paris, cu presiune uriașă.

Astfel, Titus Corlățean ne-a dezvăluit că România ar putea avea o șansă în plus la acest meci, dacă va juca  fotbalistul Claudiu Keșerü.

„Dacă va juca Keseru, care cunoaște fotbalul francez și „știe” golul, va fi egal, posibil 1-1, cu gol înscris de el”, ne-a spus Titus Corlățean.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *