Campionatul European, în România? Marcel Ciolacu: „Susțin total această propunere”

marcel ciolacu
Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

România vrea să găzduiască Campionatul European de handbal feminin din 2026, la Râmnicu Vâlcea și București. Premierul Marcel Ciolacu e un susținător al propunerii.

Înainte de ședința de guvern de azi, 20 octombrie, Marcel Ciolacu a vorbit și despre posibilitatea de a organiza EURO 2026 la handbal feminin. Premierul e de părere că asemenea competiții majore desfășurate în România ar atrage mai mulți copii către sport.

„Mă bucur că România își propune proiecte mari și în domeniul sportului. Mă refer la intenția de a organiza Campionatul European de handbal feminin din 2026 la București și Râmnicu Vâlcea. Susțin total această propunere. 

Sportul românesc are nevoie de competiții majore desfășurate la noi în țară. Asemenea momente atrag în mod natural copiii către sport”, a declarat Marcel Ciolacu.

Campionatul European de handbal feminin din 2026 ar fi trebuit să fie găzduit de Rusia, care a obținut organizarea în 2021. După invazia dictată de Vladimir Putin asupra Ucrainei, în februarie 2022, rușilor le-a fost retras dreptul de găzduire și EHF a început să caute alternative.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: