Skip to content
Externe

Canada introduce introduce o nouă taxă pentru adulții nevaccinați împotriva Covid

facebook

Puternic afectată de valul Omicron, provincia canadiană Quebec, unde 10% din populație nu este vaccinată, va introduce o nouă taxă, denumită “contribuţie la sănătate”, şi care le va fi percepută adulților nevaccinați împotriva Covid-19.

Regiunea a reintrodus recent restricţii, inclusiv carantina de noapte.

Lucrăm la o contribuţie la sănătate” pentru “toţi adulţii care refuză să se vaccineze” deoarece aceştia reprezintă “o povară financiară pentru toţi” locuitorii din Quebec, susține premierul acestei provincii.

Potrivit acestuia, procentul de 10% din populaţia din Quebec care nu a primit până acum nicio doză de ser anti-Covid nu ar trebui să “dăuneze” celor 90% care s-au vaccinat.

Oficialul a adăugat că cei 10% reprezintă jumătate dintre cazurile grave de Covid care ajung în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor, scrie europafm.ro.

Premierul precizează că, deocamdată, guvernul proviciei nu a stabilit valoarea taxei, dar spune că suma pe care cei nevaccinați ar trebui să o plătească va fi una semnificativă.

În încercarea de a opri răspândirea infecțiilor cu SARS-CoV-2, provincia Quebec a reintrodus la sfârșitul anului trecut mai multe restricţii, inclusiv interdicţia de circulaţiei pe timpul nopţii începând cu ora 22:00 şi interzicerea evenimentelor private.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *