Skip to content
Republica Moldova

Canada monitorizează situaţia din Irak după atacul iranian cu rachete

News.ro

Canada a anunţat că monitorizează situaţia din Irak după atacul iranian cu rachete, în condiţiile în care deja anunţase transferul temporar a 500 de militari din Irak în Kuweit, din motive de securitate.

Generalul Jonathan Vance, şeful de Stat major al Forţelor Armate Canadiene a anunţat că personalul canadian este în siguranţă în urma atacurilor cu rachete din Irak.

”Rămânem în alertă”, a dat asigurări Vanc.

Canada a decis deja să transfere aproximativ 500 de militari din Irak în Kuweit, din motive de securitate, din cauza temerilor legate de o posibilă reacţie în urma atacului american cu dronă în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, conform anunţului făcut marţi de generalul Vance.

Generalul Jonathan Vance a afirmat într-o scrisoare adresată familiilor militarilor că ”ştirile care vin din Orientul Mijlociu sunt alarmante pentru mulţi dintre voi”.

O parte dintre oamenii noştri vor fi mutaţi temporar din Irak în Kuweit, Simplu spus, facem acest lucru pentru siguranţa şi securitatea lor”, preciza el în scrisoare.

O parte dintre trupele canadiene participă la o misiune NATO, în timp ce altele participă la Operation Impact, o iniţiativă canadiană de antrenare a soldaţilor din Irak, Iordania, Liban şi Kuweit. Canada are în total aproximativ 800 de militari în Orientul Mijlociu, scrie News.ro.

NATO a anunţat marţi că mută o parte dintre militarii săi din Irak, fără să ofere detalii.

Premierul canadian Justin Trudeau a vorbit luni cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, iar cei doi ”au subliniat importanţa de-escaladării tensiunilor şi necesitatea de a susţine securitatea şi stabilitatea în Irak”, a anunţat biroul premierului Trudeau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *