Skip to content
Politică

Canada sancționează 17 cetăţeni saudiţi în cazul asasinării lui Khashoggi

sensiseeds.com

Canada a impus sancţiuni împotriva a 17 cetăţeni saudiţi suspectaţi că ar avea legătură cu asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, scrie BBC.

Sancţiunile vor îngheţa bunurile indivizilor în Canada, a informat Ministerul de Externe într-un comunicat. De asemenea, lor li se va interzice accesul în Canada. Astfel, Canada se alătură Franţei, Statelor Unite şi Germaniei în impunerea unor sancţiuni în legătură cu asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Sancţiunile au ca ţintă cetăţeni ai Arabiei Saudite care, în opinia guvernului canadian, sunt responsabili sau au fost complici la asasinarea lui Khashoggi, a informat Chrystia Freeland, ministrul de Externe, într-un comunicat.

Khashoggi a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul saudit din Istanbul. Prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite nu se află pe lista celor sancţionaţi. „Uciderea lui Jamal Khashoggi este odioasă şi reprezintă un atac de neconceput la adresa libertăţii de exprimare”, a afirmat Freeland. „Cei responsabili trebuie traşi la răspundere”, a adăugat ea, potrivit news.ro

Canada a informat că analizează vânzările sale de arme către Arabia Saudită. Asasinarea jurnalistului de la Washington Post, Jamal Khashoggi, un critic dur al prinţului Mohammed bin Salman, în consulatul Riadului din Istanbul a tensionat relaţiile dintre Arabia Saudită şi Occident şi a afectat imaginea prinţului, el fiind acuzat că se află în spatele asasinatului. Mohammed bin Salman neagă orice implicare. În contextul în care mai multe publicaţii americane au dezvăluit că CIA consideră că prinţul a ordonat asasinatul, preşedintele american Donald Trump a reiterat că agenţia de informaţii externe nu a ajuns la vreo concluzie definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *