Cancelarul austriac Karl Nehammer convoacă alegeri legislative în Austria la 29 septembrie. Extrema dreaptă, favorită

Sursa foto:Facebook/Karl Nehammer

Cancelarul conservator austriac Karl Nehammer convoacă alegeri legislative în Austria la 29 septembrie, în urma alegerilor europene în care extrema dreaptă a obţinut o victorie fără precedent şi este favorită în sondaje în vederea acestui scrutin, relatează AFP.

”În reuniunea Consiliului de Miniştri” de miercuri, ”data de 29 septembrie va fi stabilită în vederea alegerilor naţionale”, a anunţat pe X cancelarul austriac, punând astfel capăt unui suspans de mai multe luni.

Partidul Conservator austriac (ÖVP), care se află la putere din 1987 în această ţară prosperă din Europa Centrală, s-a clasat pentru prima oară, duminică, pe poziţia a doua, după extrema dreaptă într-un scrutin naţional, cu un scor apropiat.

Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă dreapta) este dat învingător în alegerile legislative, cu un scor cuprins între 26 şi 31%, potivit unor sondaje, iar ÖVP este creditat cu 21%, cot la cot cu social-democraţii.

Aceste alegeri urmează să aibă loc la exact cinci ani de la precednetul scrutin, după care s-a format o cialiţie fără precedent între conservatorii lui Sebastian Kurz şi Verzi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: