Skip to content
Politică

Căncescu, președintele suspendat al CJ Brașov, are liber de la magistrați să meargă la firmă

" "

Magistraţii Tribunalului Braşov au modificat la ultimul termen condiţiile controlului judiciar, în sensul că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, poate să ia legătura „cu persoana juridică Canaris SRL”.

Pe de altă parte, magistraţii au respins solicitarea acestuia de a „înlăturăra obligaţia acestui inculpat de a nu exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”.

" "
" "

De asemenea, judecătorii au decis revocarea controlului judiciar în cazul Mariei Gheorghieş, dar menţinerea acestei măsuri în cazul fostului deputat Ion Diniţă, a administratorului judeţului, Radu Ispas, a omului de afaceri Gabriel Bâgiu şi a lui Căncescu. Căncescu a fost trimis în judecată, în 17 decembrie 2014, pentru abuz în serviciu (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. Faptele s-ar fi desfăşurat în perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014. Prejudiciul adus bugetului judeţean, potrivit DNA, ar fi de peste 7,5 milioane de euro.

Căncescu a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii octombrie 2014, timp de patru luni, după care a primit arest la domiciliu, iar acum este sub control judiciar, amintește adevarul.ro.

Interesantă este şi acceptarea de către magistraţi a cererii lui Radu Ispas, care a cerut modificarea condiţiilor controlului judiciar, „respectiv înlătură obligaţia acestui inculpat de a nu deţine, folosi sau purta arme, în situaţia în care aceste arme sunt deţinute/folosite/purtate în condiţiile legii , obligaţie impusă prin ordonanţa din 7.10.2014 dispusă în dosarul nr 49/P/2014 al D.N.A – Serviciul Teritorial Braşov”. Toţi cei implicaţi în dosar au drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare.

 

" "

1 comentariu la “Căncescu, președintele suspendat al CJ Brașov, are liber de la magistrați să meargă la firmă

  1. Nu poate fi posibil sa inarmezi un condamnat! Ce legi sunt acestea? Furi 7milioane si ei te incuie putin in casa dupa care-ti dau arma sa te aperi. De cine? De oamenii corecti care au fost furati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *