Când ar putea afla Valerian Vreme dacă parlamentarii aprobă solicitarea DNA

Valerian Vreme, parlamentar pe numele căruia Direcția Națională Anticorupție a cerut începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft, ar putea afla în aproximativ două săptămâni dacă deputații aprobă sau nu cererea DNA.

”Comisia juridică urmează să facă un raport. Sunt 13 volume în tot rechizitoriul. Până luni comisia juridică va veni cu o informare. Când va fi gata acest raport nu are mai mult de 10 zile sa îl trimită Biroului Permanent. Este posibil să fie gata raportul luni. iar luni să ne dea o informare sau raportul. Comisia (n.r. – juridică) are 10 zile sa dea raportul începând de astăzi”, a declarat secretarul Camerei Deputaților, Ion Marcel Ciolacu.

DNA a cerut Camerei Deputaților aviz pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Valerian Vreme.

”VREME VALERIAN, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în perioada septembrie 2010 – februarie 2012 şi în prezent deputat în Parlamentul României, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, constând în aceea că ar fi încheiat contractul subsecvent referitor la suplimentarea numărului de licenţe MECTS, pentru şcoli – contractul de furnizare produse nr.108 din 17 august 2011 în baza căruia MCSI a efectuat plăţi totale de 8.825.673,50 euro, în condiţiile în care HG nr.460/2009 nu a reglementat situaţia licenţelor destinate unităţilor de învăţământ, iar preţul licenţelor nu reflectă discount – ul acordat de Microsoft, nu a dispus măsuri cu privire la aspectele sesizate de către FTS România prin adresa nr. 4550/02.12.2010, cu privire la servicii neprestate”, transmit procurorii DNA.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: