Skip to content
Cultura

Când ar putea fi reluate spectacolele şi concertele în spaţiu închis. Precizările ministrului Culturii

Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a anunţat într-un comunicat remis luni că ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii pentru reluarea producţiei de spectacole şi concerte în spaţiu închis va fi semnat săptămâna aceasta potrivit News.ro.

Într-un comunicat în care denunţă „circul PSD împotriva sănătăţii oamenilor din instituţiile de spectacol şi concerte”, Gheorghiu a transmis: „În această săptămână, voi semna ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii pentru reluarea producţiei de spectacole şi concerte (repetiţiile) în spaţiu închis, astfel încât, toţi factorii culturali să se poată pregăti pentru revenirea treptată la normal”.

„Avem normele pregătite şi pentru activităţile cu publicul din instituţile de spectacol şi concerte şi pentru sălile cinematografice, însă aşteptăm confirmarea unei evoluţii favorabile din partea specialiştilor din domeniul sănătăţii (şi nu a politrucilor), care să ne permită aprobarea lor”, a adăugat el.

Gheorghiu a subliniat că a pledat permanent pentru reluarea tuturor activităţilor culturale, „însă nu am putut sta indiferent la informaţiile venite din partea Ministerului Sănătăţii”.

„Nu ne permitem aroganţa de a ne bate joc de sănătatea oamenilor şi de ignorare a avertismentelor”.

Începând cu 15 mai, muzeele, galeriile de artă şi bibliotecile au putut fi deschise publicului, iar din 1 iunie, producţiile cinematografice şi audiovizuale, evenimentele în aer liber cu până în 500 de participanţi şi de tip drive in au putut fi reluate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *