Skip to content
Politică

Când arborarea drapelului național îți dă cu virgulă: gafă de protocol la vizita premierului la Fabrica Ford – VIDEO

Guvernul României/Facebook

Gafă imensă de protocol la vizita efectuată joi de premierul Ludovic Orban la Fabrica Ford. Gazdele evenimentului au arborat tricolorul fără să respecte prevederile Legii drapelului. În imaginile publicate și pe site-ul oficial al Guvernului, se vede cum organizatorii au arborat trei drapele: cel al SUA, al companiei Ford şi al României, în ordinea menţionată şi fără respectarea legislaţiei în vigoare.

Mai mult, Legea nr. 75/1994, care instituie reglementările privind arborarea drapelului național, spune clar că „toate drapelele de stat care se arborează vor avea dimensiuni egale și vor fi amplasate la același nivel”. Nici acest lucru nu a fost respectat, așa cum puteți observa în imaginile de mai jos:

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban dupa vizita efectuată la Uzina Ford Craiova

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban dupa vizita efectuată la Uzina Ford Craiova#LudovicOrban #FordCraiova

Publicată de Guvernul României pe Joi, 7 mai 2020

 

Reguli de arborare a drapelului național, potrivit Legii nr. 75/1994

Art. 9. –
(1) În situația în care o dată cu drapelul României se arborează și unul sau mai multe drapele de stat străine, drapelul României se arborează astfel:

a) când drapelul României se arborează alături de un singur drapel de stat străin, drapelul României se va așeza în stânga, privind drapelul din față;

b) când drapelul României se arborează alături de mai multe drapele de stat străine și numărul drapelelor este impar, drapelul României se va așeza în mijloc. Dacă numărul drapelelor este par, drapelul României va fi așezat în stânga drapelului împreună cu care ocupă centrul, privind drapelele din față.

(2) Toate drapelele de stat care se arborează vor avea dimensiuni egale și vor fi amplasate la același nivel.

Amintim că premierul Ludovic Orban a vizitat, joi, Fabrica Ford de la Craiova, şi a transmis aprecierea pentru decizia de repornire a activităţii. La rândul său, preşedintele Ford România, Ian Pearson, a declarat că obiectivul producătorului de automobile este să se redreseze şi a solicitat în continuare sprijinul Guvernului României, susţinând că va dura ceva până când pieţele europene vor funcţiona la nivelul anterior crizei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *