Când intră pensia pe card în luna decembrie. Ministrul Muncii, anunț pentru pensionari

Ministrul Muncii la Puterea Știrilor

Invitată miercuri în emisiunea Puterea Știrilor, Simona Bucura-Oprescu, ministru al Muncii în Guvernul condus de Marcel Ciolacu, a anunțat când vor fi plătite pensiile în luna decembrie. Astfel, ministrul Muncii a dat asigurări că până pe data de 12 decembrie, toate pensiile vor fi achitate în sistemul public de pensii.

Pensionarii s-au temut că greva de la numeroasele case de Pensii din țară ar putea întârzia plata pensiilor pe decembrie.

„Nu vor exista întârzieri!”

„Este important ca românii să știe că în decembrie nu vor exista întârzieri, nici la pensii, nici la celelalte beneficii și prestații sociale. Atât colegii noștri de la Casele Teritoriale de Pensii și de la Casa Națională de Pensii Publice, cât și colegii noștri de la ANPIS și AJPIS, au făcut demersurile necesare astfel încât veniturile românilor să fie primite la timp. Pensiile publice, cele care se plătesc prin Poșta Română, vor fi aduse de factorii poștali. De fapt, sunt deja aduse, fiindcă aceștia au început pe data de 4 decembrie să ducă pensiile românilor. Cam 50% dintre pensionarii români au acel talon roșu și primesc pensiile prin factorii poștali. Aproape 50% dintre români, aproape jumătate, primesc banii pe card și vor fi primiți după data de 12 decembrie.

De asemenea, pentru alocația de stat pentru copii, stimulentul de inserție pentru mame, toate celelalte beneficii și prestații sociale, acestea vor fi primite după data de 8 decembrie, ca și până acum. Deci banii se dau la timp. Românii să aibă încredere în noi. Înțelegem cât de important este ca fiecare dintre noi să ne primim banii la timp și înțelegem că acest lucru este cu atât mai important în luna decembrie, când fiecare dintre noi, sigur, ne dorim să ne putem asigura sărbători tihnite”, a declarat ministrul Muncii, în direct la emisiunea Puterea Știrilor.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: