Când intră pensiile pe card în februarie 2024

Sursă Foto: Facebook / Poșta Română

În luna ianuarie, pensiile au întârziat din cauza mini-vacanţei, dar şi a problemleor legate de noile taloane, care să prindă majorarea de 13,8%. În februarie însă, seniorii îşi vor primi banii la timp.

Pensiile românilor s-au indexat cu 13,8%, în concordanță cu rata inflației, motiv pentru care suma pe care pensionarii o primesc începând cu luna ianuarie a anului 2024 va fi mai mare, însă luna februarie le asigură bătrânilor un ajutor în plus prin intermediul programului „Sprijin pentru România. Vârstnicii sunt nerăbdători să le intre pe card pensii mai mari, astfel încât să își poată asigura plata facturilor, a medicamentelor, dar și a alimentelor, iar aceasta este data la care intră pensiile pe card în februarie 2024.

„Acum, deja fiecare român şi-a primit pensia majorată în ianuarie, fiindcă pensiile se plătesc prin convenţiile cu Poşta Română până pe data de 16 a fiecărei luni, în cazul celor care merg prin factorul poştal, respectiv pe 12 a fiecărei luni în cazul celor primite pe card. Prin urmare, românii au văzut foarte clar pe taloanele de pensii şi la pensiile primite care a fost creşterea”, a declarat duminică seară Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare să primească în fiecare lună a anului pensii puțin mai mari față de cele cu care s-au obișnuit până acum, iar în luna februarie a anului 2024, data la care vor intra pensiile în buzunarele românilor va fi diferită în funcție de modul în care vârstnicii au ales să primească venitul lunar.

Există două variante prin care pensionarii își pot primi pensia, mai exact aceasta să fie virată pe card sau să fie adusă de către poștaș, motiv pentru care data în care aceștia vor încasa venitul lor lunar va fi diferit. Casa Națională de Pensii a anunțat că pensionarii își vor primi pensiile mai devreme față de luna ianuarie, mai exact în perioada 1-15 februarie 2024, potrivit fanatik.ro.

Pensionarii ce au optat pentru varianta de a primi acasă pensia, prin intermediul Poștei Române, dar nu vor fi acasă în momentul venirii acestora vor putea să își ridice pensia de la ghișeele poștale de care aparțin, în termen de două

zile lucrătoare de la ultima zi de plată a pensiilor din luna februarie, respectiv 15 februarie. În cazul în care pensionarii nu respectă aceste condiții, atunci pensiile o să se întoarcă la casa teritorială de pensii, de unde pot fi solicitate pentru reordonanțare la plată.

Persoanele ce și-au dorit ca pensia să fie încasată pe card trebuie să știe că aceasta o să fie virată la data de 12 februarie 2024 și nu mai târziu de 13 februarie, detaliu de care o să se țină cont în fiecare lună.

Venituri în plus

Pensionarii din România se vor bucura de venituri mai consistente în luna februarie a anului 2024 datorită programului „Sprijin pentru România”, de care se bucură aproximativ un milion de români cu venituri reduse. Persoanele ce s-au încadrat în criteriile programului „Sprijin pentru România” vor primi în luna februarie prima tranșă, în valoarea de 250 de lei, ce îi va ajuta să achiziționeze alimente și mese calde.

Cardurile sociale pe care le vor primi persoanele vulnerabile din România o să fie încărcate cu suma de 250 de lei, la fiecare două luni, astfel încât suma pe care o vor primi până la sfârșitul anului 2024 va ajunge la 1.500 de lei pentru fiecare persoană ce face parte din programul „Sprijin pentru România”.

Pentru a beneficia de sprijinul oferit de program, pensionarii trebuie să îndeplinească un criteriu, mai exact veniturile lor lunare să fie mai mici sau egale cu 2.000 lei. Însă pensionarii nu sunt singurii sprijiniți de acest program, ci și persoanele ce sunt încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nu depășesc suma de 2.000 de lei.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: