„Când m-am dus la Finanțe, bufferul României era gol”. Câciu renunță la poziția de ministru și candidează la alegeri

Foto: Adrian Caciu

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat la Puterea Știrilor că va candida la alegerile parlamentare din acest an. Câciu va ocupa prima poziție pe lista de candidați la Camera Deputaților din partea PSD Dolj.

„Da, voi candida anul acesta la alegerile parlamentare. Asta îmi doresc, dacă colegii mei de la Dolj mă propun, merg pe Camera Deputaților candidat. Este timpul să intru și în zona politică mai aplicată, dacă vreți, pentru că și în 2020 a fost această propunere, dar atunci am ales să stăm câțiva lângă președinte și lângă secretarul general al partidului. Să reclădim puțin PSD-ul, pentru că PSD-ul preluat în 2019 a fost destul de complicat și chiar a fost de muncă. Și eu spun că se prezintă foarte bine acum. Mulți i-au cântat Prohodul dar a câștigat și alegerile din 2020, la numai nouă luni după ciuma roșie. A fost, din punctul meu de vedere, un moment al adevărului, dincolo de percepția care poate să o creeze o masă de oameni și percepția reală. Să câștigi alegerile în 9 luni… când în noiembrie 2019 toată lumea spunea ciuma roșie(…).

Nu e loc și de alții? (n.r – întrebat dacă pleacă din poziția de ministru). O să spună lumea că mă laud, dar, totuși, am ceva vechime în Guvern, prin cele două funcții pe carele-am avut pe o perioadă destul de mare. Eu zic că e loc să vină și alții, pentru că n-am nicio problemă. Nu trebuie să fiu doar eu ministru”, a declarat ministrul Adrian Câciu, la Puterea Știrilor.

„Când m-m dus la Finanțe, bufferul României era la pământ, lăsat gol”

„Mă provocați să mai povestesc din culise. M-am dus la Finanțe, am distrus ce au făcut cei dinainte, ceea ce era bun am păstrat, am mers în continuare, dar restul am construit. De exemplu, bufferul României era la pământ, lăsat gol. Deci noi aveam pușculița goală, și cu pensii de plătit și cheltuieli de 25 de miliarde. Până la urmă am lăsat un Baffer pe care nu l-a avut România niciodată – peste 12 miliarde de euro.

M-am dus la MIPE, nu m-am dus să distrug, din contră, m-am dus să construiesc peste ce a construit Marcel Boloș. Adică, nu sunt tipul de om, și sunt convins că sunt și alții ca mine care vor veni după mine și care vor înțelege, Domnule, nu mai e timpul să tăiem totul, să trecem cu buldozerul peste ce a făcut celălalt. Ceea ce-i bine păstrăm, iar ceea ce trebuie îmbunătățit sau avem o viziune sau avem un alt context, mergem cu o altă abordare. Cu siguranță sunt destui care pot să preia și portofoliul MIPE, și alte portofolii, dar evident, aici deciziile sunt ale partidului, cu privire la fiecare dintre. Funcția de ministru nu este o funcție câștigată prin concurs. Eu cred că mi-am făcut treaba bine acolo unde am fost pus și a fost o funcție încredințată de partid, o funcție trecătoare”, a mai povestit ministrul Câciu, la Puterea Știrilor.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: