Când poți aplica pentru programul Femeia Antreprenor. Ministrul Oprea a anunțat ultimele schimbări

Radu Oprea

Invitat miercuri în emisiunea Puterea Știrilor, Radu Oprea, ministrul Economiei, a anunțat când pot fi depuse cererile pe programul Femeia Antreprenor. Lansat ultima dată în 2022, programul Femeia Antreprenor, așa cum este cunoscut, se întoarce în 2024, cu un buget de 200 de milioane de lei, pentru microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) deținute de femei în proporție de cel puțin 50%.

Noua schemă de ajutoare de minimis propusă este valabilă până la 31 decembrie 2027, plățile în cadrul schemei de minimis vor fi efectuate până la 31 decembrie 2028. Bugetul estimat pentru perioada 2024 – 2027 este de 800.000.000 lei, iar bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2024, aprobat prin Legea nr. 421/2023 de aprobare a bugetului de stat pe anul 2024, este de 200.000.000 lei. Prin implementarea Programului în perioada 2024-2027 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 4.000 de beneficiari, din care 1.000 în anul 2024.

„Programul Femeia Antreprenor are un buget de 200.000 de lei pentru fiecare proiect, este un buget de o alocație financiară nerambursabilă. Vorbim de 1000 de proiecte. Ne dorim să deschidem această aplicație pentru toți cei interesați, la jumătatea lunii mai. Am trecut o etapă administrativă, am primit aprobarea Consiliului Consultativ pentru Dezvoltare Întreprinderilor Mici și Mijlocii și suntem în linie dreaptă. Am avut întâlniri cu antreprenorii, în special cu doamnele antreprenor, cu patronatele reprezentative din acest domeniu. Au fost făcute câteva modificări asupra grilei propuse inițial și una dintre principalele modificări este că au dorit ca acestea să fie un program de scale-up, adică să asigure finanțare pentru companiile care au debutat, unde doamnele antreprenor sunt acționar sau administrator – și este un punctaj în plus pentru cele care au o vechime în calitatea de administrator, astfel încât să reușim să creștem aceste companii conduse de doamne, de la microîntreprindere, la întreprindere mică sau la întreprindere mijlocie.

Această decizie a fost luată și pentru faptul că vom avea pentru partea de debut o nouă ediție a Start-Up Nation. Anul acesta vor fi, din fonduri europene, peste 440 de milioane de euro. Avem aprobarea de la Comisia Europeană astfel încât Start-Up Nation să fie finanțat din fonduri europene anul acesta. Va avea o primă parte de mentorat, de îndrumare a antreprenorilor în realizarea planurilor de afaceri, care dorim să se desfășoare între iunie și septembrie, astfel încât începând cu luna septembrie să poată fi depuse planurile de afaceri”, a declarat Radu Oprea, ministrul Economiei, în direct la Puterea Știrilor.

 

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL