Skip to content
Politică

Când s-ar putea discuta legea amnistiei în Parlament

Parlamentarii nu se vor reuni vineri în ședință pentru a discuta legea amnistiei și grațierii, așa cum a solicitat prezidențiabilul Klaus Iohannis.

Deputatul PSD, Marian Neacșu, a declarat că legea amnistiei se va discuta marți în Plenul reunit.

”Am avut la comitatul liderilor o cerer de la PDL și PNL privind dezbaterea legii amnistiei și grațierii. Am decis în majoritate ca o ședința a Comitetului liderilor de grup să aibă loc marți la ora 1200. De acolo să fie preluată în ședința de plen de marți de la ora 16:00. În opinia mea, marți de la ora 16 se poate discuta proiectul privind amnistia”, a afirmat Marian Neacșu.

Alianța Creștin – Liberală a solicitat convocarea Parlamentului, vineri, pentru respingerea legii amnistiei și grațierii și totodată pentru discutarea cererilor de  încuviințare a urmăririi penale și a arestării preventive în cazul mai multor parlamentari, a afirmat candidatul ACL pentru scaunul de la Cotroceni.

„Le solicit președinților celor două camere, dl președinte Zgonea, dl președinte Tăriceanu și șefului lor, dl Ponta, să fie de acord să se întrunească birourile, să convoace de urgență Parlamentul pentru mâine, să se dezbată legea amnistiei și grațierii și să fie picată în Parlament. De asemenea, mâine să fie luate în discuție toate cererile de încuviințare, atât pentru urmărire penală, cât și pentru arestare preventivă, să fie încuviințate toate acestea, indiferent de culoarea politică a celor vizați. Trebuie să lăsăm justiția să-și facă treaba, trebuie să dăm un semnal românilor că ambii candidați vor stat de drept. Este ultimul moment în care, dl Ponta, puteți să demonstrați că ceea ce reclamați, că vreți stat de drept, și credeți… haideți să facem tot ce trebuie pentru a convoca Parlamentul și pentru a pune în practică aceste lucruri”, a afirmat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *