Când scăpăm de caniculă. Meteorologii anunță zile cu temperaturi mai scăzute și furtuni

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Temperaturile se vor apropia și azi de 40 de grade la umbră. Mai multe județe și Capitala sunt avertizare de caniculă. Alina Șerban, meteorolog ANM, a vorbit la Digi24 despre prognoza meteo pentru următoarele zile, când vremea se va răci și vor veni ploile.

 „Astăzi vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic accentuat în sud-vestul țării, acolo unde se va retrage masa de aer cald. Suntem sub incidența avertizărilor meteorologice care vizează canicula. Vom avea cod galben pentru mare parte din Muntenia, sudul Moldovei și local în Dobrogea, unde vor fi temperaturi maxime de 35-36 de grade. O avertizare de cod portocaliu va fi valabilă pentru județele Călărași, Ialomița, Brăila și pentru partea continentală a județului Constanța, unde așteptăm temperaturi maxime de 38-39 de grade”, a spus Șerban.

„În restul teritoriului, vremea se răcește, va fi apropiată de un normal al perioadei, dar va deveni instabilă, cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii, grindină. Aceste fenomene deja au început, am avut prim pasaj în jumătatea nordică a țării, în această noapte, dar se vor repetă după-amiază și spre seara, însă vor fi pentru perioade scurte de timp și vor tarversa toată țara”, a adăugat meteorologul.

„Astăzi, vântul va prezenta intensificări cam în toate regiunile și va fi asociat cu un sistem frontal ce se va deplasa de la vest la est. Apoi canicula va scădea în intensitate. Masa de aer cald se retrage, astfel încât în regiunile sud-estice vom mai înregistra mâine doar izolat 35 de grade. Temperaturile se vor situa în general între 23-24 de grade până la cel mult 32-33 de grade, un tablou termic caracteristic primei jumătăți a săptămânii viitoare”, a explicat Șerban.

Meteorologul avertizează însă căă vremea se va încălzi din nou de la mijlocul săptămânii viitoare.

„Până atunci mai vorbim de instabilitate atmosferică, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului”, a avertizat Șerban.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: