Skip to content
Politică

Când se va lua decizia finală în dosarul privatizărilor strategice care-i privește pe Șereș și Nagy

Dosarul privatizărilor strategice, în care foștii miniștri Codruț Șereș și Szolt Nagy au fost condamnați la pedepse cu executare de prima instanță, a ajuns, vineri, la final.

Astfel, completul ICCJ care dezbătut apelurile făcute de DIICOT și inculpații din dosarul privatizărilor strategice a terminat, vineri, de ascultat pledoariile finale ale avocaților și ultimul cuvânt al celor judecați în prezentul caz.

Decizia finală va fi dată în 5 ianuarie.

Avocaţii celor din dosar au cerut în principal achitatarea clienţilor lor sau, în subsidiar, pedepse blânde, şi au acreditat ideea că documentele despre care DIICOT susţine că reprezentau secrete de stat sau de alta natură ar fi fost în realitatea documente cu statut normal, a căror furnizare nu atrăgea astfel de acuzaţii, informează Mediafax.

Avocaţii au mai arătat că multe dintre infracţiunile de care sunt acuzaţi clienţii lor nu se probează cu nicio dovada adusă de DIICOT, astfel că se impune achitarea lor.

Codruț Șereș și Szolt Nagy sunt acuzaţi că s-ar fi folosit de funcţiile pe care le-au deţinut pentru a favoriza mai multe persoane în dosare de privatizare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *