Skip to content
Politică

Când și-a anunțat, de fapt, Ponta plecarea la Baku. În ziua respectivă nimeni nu a băgat de seamă (VIDEO)

Plecarea lui Victor Ponta la Baku, la deschiderea Jocurilor Europene, imediat după respingerea moțiunii de cenzură a stârnit vâlvă în spațiul public.

Toată lumea, începând de vineri seară, s-a întrebat ce l-a determinat pe Victor Ponta să efectueze această vizită și mulți s-au întrebat când a decis premierul să meargă la Baku.

Hotnews.ro anunță că Victor Ponta si-a anuntat inca de pe 10 iunie, la inceputul sedintei de Guvern, plecarea la Baku, insa instiintarea sa a trecut total neobservata.

„Doamna ministru Szabo care, probabil, o sa plecati inaintea noastra la Baku, sa le urati sportivilor nostri succes. Venim si ii sustinem cu tot ce putem, da?”, a declarat Ponta, pe 10 iunie, la inceputul sedintei de Guvern.

Aceasta inseamna ca isi programase din timp plecarea la Baku, in ciuda deciziei liderilor europeni de boicota deschiderea Jocurilor Europene, din cauza problemelor din Azerbaidjan legate de respectarea drepturilor omului.

Reamintim ca Victor Ponta a fost surprins in preajma presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, vineri, 12 iunie, Baku.

 

Dintre toti liderii politici europeni, la festivitatile din Azerbaidjan s-au afisat numai presedintele Rusiei, Vladimir Putin, Alexandr Lukasenko, presedintele Belarusului, si Recep Erdogan, presedintele Turciei. Statele UE au fost reprezentate de oficiali la un nivel mai redus, nu de catre lideri. Practic, Ponta a fost singurul sef de Guvern dintr-un stat UE care a participat la deschiderea Jocurilor Europene, sfidand astfel decizia omologilor din celelalte tari europene, mai notează hotnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *