Skip to content
Politică

Când te prinde Revoluţia la 17 ani. Ce făceau în 1989 ministrul de Finanţe şi viitorul soţ

Când te prinde Revoluţia la 17 ani. Ce făceau în decembrie 1989 Anca Dragu (cea care avea să devină ministru de Finanţe în guvernul Dacian Cioloş) şi viitorul soţ.

Într-un status postat, marţi, pe Facebook, Marius Dragu îşi aminteşte că, după fuga lui Nicolae Ceauşescu, el şi Anca Paliu păzeau împotriva teroriştilor liceul „Gheorghe Şincai” din Bucureşti, unde cei doi erau colegi de clasă şi aveau ca arme doar nişte puşti de la PTAP (Pregătirea Tineretului pentru Apărarea Patriei).

„Acum exact 26 de ani, dupa fuga lui ceausescu, in timpul noptilor, pazeam impotriva teroristilor Liceul Gh.Sincai din Bucuresti, impreuna cu colega mea de clasa Anca Paliu, care urma sa devina Dragu 🙂 Atunci nu ni se parea un gest de mare curaj, iar prezenta unor pseudo arme (pusti de PTAP, cum se numeau ele) in incinta liceului, chiar ne conferea siguranta. Acum, dupa ce am constientizat cate victime au facut confuziile in acele zile, am inteles ca ne-au cam fluierat gloantele pe la urechi, la propriu!”, povesteşte Marius Dragu.

1 comentariu la “Când te prinde Revoluţia la 17 ani. Ce făceau în 1989 ministrul de Finanţe şi viitorul soţ

  1. Mai fratilor, cum pot fi acceptate aberatiile astuia ??? Probabil ca vrea sa se plaseze si ei printre revolutionari, chiar daca asta este in fapt un sacrilegiu. Cine le dadea astora pe mana arme in scoala, fie ele si de la PTAP ? Ce cautau ei in scoala pe 22 decembrie, cand elevii erau in vacanta ? De cine sa pazeasca ei cladirea scolii ? Era vreun obiectiv strategic, sa fie atacat de cineva ? Vai de capul lor de penibili !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *