Skip to content
Politică

Când traseismul politic devine maraton: A fost membru în cinci partide și acum se pregătește să se înscrie în al șaselea

PSD AUR

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) încearcă „racolarea” unui parlamentar social-democrat. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că partidul lui George Simion „este în discuții avansate” cu senatorul PSD de Arad, Eusebiu Pistru (foto), pentru a face pasul către AUR.

Eusebiu-Manea Pistru, senator PSD ( Inquam Photos / George Călin)

De altfel, Pistru nu este la prima mutare de acest fel: PSD este a cincea formațiune prin care a trecut în ultimii  șase ani. Fost membru PDL până în 2015, când partidul a fost absorbit de PNL, Pistru a intrat în Parlament la alegerile din 2016 pe listele liberalilor.

După numai un an mai târziu, însă, în decembrie 2017, Eusebiu Pistru a plecat din PNL pentru a se înscrie în ALDE, partid în care a stat până în septembrie 2019. De la ALDE, Pistru s-a transferat la Pro România, partidul care a aspirat peste 20 de traseiști în Parlament. După numai o lună însă, el a părăsit formațiunea condusă de Victor Ponta pentru a se reîntoarce în partidul lui Tăriceanu.

După alte patru luni, în februarie 2020, Eusebiu Pistru s-a afiliat PMP, iar în iunie s-a înscris în PSD, al cincilea partid. Eusebiu Pistru a fost chiar primul candidat al PSD Arad la alegerile parlamentare, acesta fiind urmat de Dan Pocrişer, Ruben Budău, George Pribac şi Adela Popescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *