Skip to content
Sport

Când trecem la ora oficială şi cum ne este afectat organismul

Trecerea la ora de iarna 2014 se face în noaptea dintre 25 și 26 octombrie 2014, schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineții de 26 octombrie 2013 devine ora 3:00.

Ora de iarnă este ora oficială a oricarui stat de pe glob. Trecerea la ora de iarnă 2014 se face în noaptea dintre 25 si 26 octombrie 2014 (ultima duminică din luna octombrie), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineții de 26 octombrie 2013 devine ora 3:00, ziua având 25 de ore.

Schimbarea orei ne dă peste cap ritmul de zi cu zi şi ne afectează sănătatea timp de două săptămâni, atât cât durează adaptarea completă a organismului.

În această perioadă am putea resimţi o stare permanentă de oboseală şi vom fi lipsiţi de energie. Pe de altă parte, noaptea mai lungă nu înseamnă altceva decât o predispunere la depresie, iar cei care suferă deja de pe urma acestei afecţiuni devin şi mai sensibili. Tocmai de aceea, numărul sinuciderilor creşte în perioada imediat următoare schimbării orei.

Pe de altă parte, medicii spun că în primele zile de la modificarea orei creşte riscul de infarct, cu până la 10 la sută, potrivit romaniatv.net.

De altfel, din aceste motive au fost ţări care au renunţat la schimbarea orei, Rusia şi Ucraina în 2011, iar Georgia şi alte state din Asia Centrală au renunţat încă din anul 2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *