Skip to content
Politică

Când va ajunge bugetul pentru 2015 în Parlament

Deși bugetul pentru 2015 ar trebui definitivat în acest an, lucrurile nu vor sta astfel. Proiectul de buget va fi disponibil abia la jumătatea primei luni a anului viitor, când va avea loc următoarea vizită a FMI, a anunțat Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor.

Primele discuţii cu FMI asupra bugetului vor demara la începutul lunii viitoare cu experţii tehnici ai instituţiei a mai spus Petrescu, în cadrul unei emisiuni la Radio România Actualități.

Potrivit ministrului, misiunea de evaluare a acordului cu FMI şi Comisia Europeană va sosi la Bucureşti în jurul datei de 13 ianuarie 2015. Atunci va fi definitivat proiect de buget, iar ulterior va fi semnată scrisoarea de intenţie.

„Proiectul de buget pe anul 2015 se va lucra împreună cu Fondul Monetar, la începutul lunii decembrie, la nivel tehnic. El va fi însuşit de posibilul nou guvern şi de posibilul nou premier, foarte probabil, în ianuarie 2015 şi asta pentru că Fondul Monetar insistă să vină în misiune oficială în ianuarie 2015, pentru că ei au politica să nu negocieze sau să semneze scrisori de intenţie cu guverne interimare”, a spus Petrescu.

Aflat în vizită la Suceava, Victor Ponta a declarat că Bugetul pentru 2015 va fi trimis în Parlament după ce va fi agreat de reprezentanţii Comisiei Europeane şi ai FMI.

„Conform obligaţiilor pe care România le are prin acordurile cu CE şi FMI, inclusiv rectificările de buget, dar mai ales bugetul pentru noul an se trimit în Parlament după ce sunt agreate în aceste discuţii. La sfârşitul lunii noiembrie este misiunea oficială a FMI, CE şi Banca Mondială. Noi avem pregătite toate datele şi în momentul în care avem toate acordurile stabilite putem să îl trimitem în Parlament”, a declarat premierul, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *