Skip to content
Politică

Când va depune PNL moțiunea de cenzură. Pionul care ar putea elimina Regina

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Liberalii au stabilit data la care va fi depusă moțiunea de cenzură. Potrivit unor surse liberale, Ludovic Orban a susținut, luni, la ședința BEX  a partidului că moțiunea va fi depusă pe 30 septembrie.

Deși celelalte partide de opoziție și-au exprimat public intenția de semna și vota moțiunea de cenzură, liberalii tot nu au voturi suficiente pentru ca aceasta să treacă. Problema este la Victor Ponta, care încă nu știe sigur în ce apă vrea să se scalde, și la Călin Popescu Tăriceanu, care nu știe câți parlamentari mai are de partea sa.

" "
" "

Însă, chiar dacă Victor Ponta va vota în cele din urmă moțiunea de cenzură, liberalii tot nu vor strânge numărul de voturi necesare să dărâme Guvernul Viorica Dăncilă. Cheia este la ALDE, partid care se află, însă, în căderea liberă după ieșirea de la guvernare.

PNL, negocieri intense cu partidele de opoziție

Amintim că liberalii au purtat săptămânile acestea negocieri cu partidele politice în vederea susținerii moțiunii de cenzură. PNL vrea să aibă cel puțin 233 de semnături strânse la moțiunea de cenzură pentru a asigura că aceasta va fi adoptată.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE se reunește, luni, pentru a lua o decizie cu privire la strategia la moțiunea de cenzură. Liderul formațiunii a precizat că, în opinia sa, ALDE ar trebui să semneze moțiunea.

De asemenea, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, joi, că, în urma discuțiilor cu colegii săi din Camera Deputaților, toți deputații „loiali” ALDE semnează moțiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de PNL împotriva Guvernului. Vosganian a mai anunțat că a semnat moțiunea.

Aleșii PSD vor fi prezenți în sală, însă nu vor vota moțiunea de cenzură.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *