Când va fi convocat Biroul Permanent al Camerei Deputraţilor pentru cererea de reţinere a lui Ion Diniţă?

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut de la Camera Deputaţilor aviz pentru încuviinţarea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Biroul Permanent al Camerei Deputraţilor a fost convocat sâmbătă după-amiază pentru a discuta cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă.

Potrivit procurorilor, cercetarea în stare de libertate a lui Diniţă prezintă pericol pentru ordinea publică, pericol derivat din modalitatea şi împrejurările săvârşirii infracţiunilor, întinderea în timp a activităţii infracţionale, urmarea produsă (consecinţe deosebit de grave) şi calitatea publică a persoanelor implicate în activitatea infracţională cercetată în cauză, care generează un mare impact în rândul opiniei publice cu privire la modalitatea în care unele persoane având funcţii de demnitate publică, înţeleg să îşi exercite funcţia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: